mandag den 1. juni 2015

Højdepunkter 2015 Maj


Billedet taler for sig selv, der har været fuld knald på farverne i denne måned. Jeg har i den grad nydt beslutningen om at lave små håndholdte videoer til dig, hvor jeg deler en god portion farvekundskab, som jeg håber har givet dig inspiration til at arbejde mere med farver. 

Måske har jeg endda givet dig en lyst til at give farvere et større studie, til det anbefaler jeg 2 gode bøger, som jeg selv har brugt da jeg læste billedkunst og håndarbejde på seminariet. 

Den første er Farvekunstens elementer af Johannes Ittens, det er den af de to der er lettest at tygge sig igennem, sproget er let og flydende, der er massere af eksempler, der binder teorien op på praksis. Det er Ittens farveteori jeg læner mig op af i de videoer jeg har lavet til dig i min serie om farver: Farve snak med Charlotte Kaae.


En kort video på tysk - a short video in deutch

Den anden er Theory of Colours af Johannes Goethe, her er meget mere tung teori, han bygger også komplementærfarverne op på en anden måde end Ittens - som I ser er det ikke ham jeg bruger mest i min tilgange til farver. Når jeg vælger at tager ham med her, er det fordi jeg personligt mener at der ikke er noget rigtigt eller forkert, når du skal arbejde med farver, det handler om at finde den teori og farve harmoni, der passer til dig.


En video på dansk om Goethes farvetori - In danish about Goethes colour theory

Short in English
This months has been all about colours. I want to share two colour theories with you, Ittens and Goethe. Although I prefer Ittens, I know that many prefer Goethe. For me they are both correct in their theory, because they speak to diffrent people with different view on colours - for me nothing is wrong, it is all about personal taste, and with a colour theory you can expand your taste.

Grafisk gobelinstrik på Lolland. I begyndelsen af maj gik turen til Lolland, hvor jeg for anden gang var inviteret til at undervise. læs mere om turen her 

Short in English
I taught Graphical intarsia in the beginning of the month, read more here.

Mit føste Webinar/Hangout. Tak for hjælpen, til alle jer der deltog i dette første webinar. Du kan se hele webinaret her

Short in English
My first webinar - in danish 

Og så var der Årsmøde for de Danske Strikdesignere, en fantastisk weekend i godt selskab, jeg er spring fyldt med ny energi og gode ideer. 

Short in English
Then we had the Annual Meeting of the Danish knitwear designers, a fantastic weekende. 

Farvel Maj - Hej Juni