mandag den 7. juni 2010

Sommer over Danmark ~ Vinter strik på pindeneDen første weekend i Juni bød på masser af sol og varme. Michael og jeg har nærmest bo'et oppe på altanen. Jeg flyttede jo straks ind med en kold drik og masser af strik.

Det er lidt underligt at sidde og strikke vinter ting i 24 graders varme, men godt det er øredutter jeg har gang i - og ikke en kæmpe alpaca sweater.


Ude i horisonten er der faktisk en fantastisk birkeskov ved Kalvebodstrand. Der gik Michael og jeg ud. 3 timer gik vi i det skønne vejr. Det var en fantastisk tur som jeg varmt anbefaler til alle i nærheden af KBH. Som fynbo/jyde (jeg er begge dele) er jeg opvokset ved skov, vand og marker, men aldrig har jeg set så fantastisk et syn som denne birkeskov - Lyset, er noget helt specielt, bundplanterne nogle andre end i bøgeskove. Der er så lyst og friskt at det er et totalt boost til ens indre . Jeg er tanket helt op med ny frisk energi - Energi til strik ;-)

Mens jeg sidder og nyder freden, kan jeg pludselig høre en masse grin, og plask, nysgerig af natur er jeg og må hen og kikke. En kajak klasse øver vendeinger i kanalen - Hyggeligt.
Michael har været ude på sin første tur (han har roet hjemme i Fredericia) Men mig... Jeg venter på mere varme, jeg ryger jo nok i mere end en gang. Jeg glæder mig nu til at prøve!


Jeg skrev før at jeg var glad for at jeg ikke havde gang i en alpaca sweater. Det har jeg heller ikke, men jeg har gang i et trekantet tørklæde med grafiske former og flerfarve strik. Jeg strikker rund og klipper op.
Det er ikke meget jeg når på det i varmen, for jeg sveder på fingerne når jeg strikker i det.
Smiler men til gengæld husker jeg tilbage på en hyggeligt strikke dag hos Mette for nogle uger siden. Det var min første dagstrik-in.
På vej ud af døren snik-snakker vi alle og Slavi komme i tanke om at Nicoline garn på Nørrebro nok har Drops udsalg, så vi suser der hen.

Jo tak de havde udsalg, jeg kom hjem med en pose blandet alpaca
8 farver. De skal alle bruges i tørklædet, de grå farver danner bunden mens sort, hvid og de farvede bruges som grafiske prints. Mønsteret tegner jeg efter hånden som jeg strikker det, eller det vil sige jeg tegner lidt strikker og tegner lidt mere.
Jeg vil gerne have at tørklædet er bredere end det er højt, så jeg tager ud på hver pind. Jeg glæder mig meget til at klippe det op og lave en kvaste kant på det... Jeg har nemlig aldrig klippet i alpaca før, og er ret spændt på hvordan det går.

Tilbage til altanen.
Øredutterne er kommet af pindene, de er skyldet op og ligger og soler sig mens de tørrer.
Strukturen på bagsiden er ganske facinerende, og mens de lå her kunne jeg næsten ikke vente med at få dem prøvet på hjelmen.
I kan godt gøre jer klar til et godt grin...


Da jeg prøver dutterne på hjelmens stropper, er de alt for store, jeg har ingen billeder af dette, for jeg var nok lidt for sur til at se det sjove i det.
Nu venter jeg lige på at jeg kan fylde en vask med håndklæder osv. og så skal de valkes. Jeg håber jo stadig på at de kan bruges. Altså som øredutter.


"af skade bliver man klog" Citat Mormor
Jeg fik hurtigt lavet mit leopard mønster mange tern mindre inden jeg gik i gang med at strikke mine pletter. Faktisk er jeg i strikkende/skrivende stund glad for at der ikke skal så mange masker til, for så kan jeg og andre hurtige strikker faktisk lave et sæt på en lang strikke aften... Pakkekalender tænker jeg allerede.
Og ja det er Holst garnet, det egner sig fantastisk til projektet. I der følger med, ved jo at dette her faktisk er min strikke prøve til en sweater jeg vil strikke.
Så nu er der bare lige et par beregninger der skal på plads et par 100 pletter der skal tegnes op, og så er jeg i gang. :-)