onsdag den 28. november 2012

Julerier


Ok de der har fulgt med i et par år nu, ved at jeg er vild med jul... Meget vild med jul. 

Og hvert år siden mine elever startede (nu 5 år siden), har jeg skrevet julekalender til dem og om dem... Og nu hvor de går i 5. kl. tænkte jeg at det var de nok for store til. Men ak... I de sidste par dage, har de stukket til mig og spurgt til hvad der mon sker med børnene og nisserne... Så jeg kan lige så godt gå i gang, de er slet ikke blevet for store til julekalender... Så nu skal der lige brygges 24 afsnit... Hvis DR en dag løber tør for julkalender materiale, ja så skal de da bare komme til mig ;-)

Og mon ikke det skal handle lidt om at drengene og pigerne er begyndt at lege rigtig meget sammen igen...

Deadlines

Jeg har en masse montering og broderi der skal klares i denne uge... Men jeg synes ikke rigtig jeg når noget. Jeg er bare så træt når jeg kommer hjem fra jobbet, og er det noget montering og broderi kræver, så er det friske øjne.
Mon det lykkes i dag, nu vil jeg tage fra job, hjem og drikke kaffe - stærk kaffe.

Hvad er en Rusk-um-snusk kage?


Nogle dage har man bare lyst til kage, og i går var sådan en dag. Vi havde bare ikke rigtig noget, så jeg kunne bage efter opskrift (som jeg ellers normalt gør). Rusk-um-snusk, er vore begreb for at lave noget ud af det vi har, og så lave det på slum, altså uden mål.
Jeg brugte:
æg
mel
sukker
honning
revet gulerødder
appelsin
mandelflager
kanel
kardemomme
stødt ingefær

til glasur
flormelis
rosenvand
rød mad farve

Når det er på slum, så er det noget med at kikke på dejen, mens den står og røre i maskinen, og bare hælde i til den ser god ud - jeg valgte en let flydene udgave.
Ned i en form, ind i ovnen i 30 min på 175 grader - jeg tænkte 30 min var den tid den skulle have, men kikkede selvfølgelig til den med jævne mellemrum.

Den varme kage vendes ud på papir, og deles på midten. Når den er kold lægges den sammen med glasur. og pyntes med glasur.

Glasuren er bare rørt af overnævnte ting - vær opmærksom på at rosenvand giver meget smag, så tynd den evt med ½ rovsenvand ½ vand.