torsdag den 1. marts 2012

Studietur til Hjelholts uldspinderi med CPH KnitWork


En kold lørdag morgen drog CPH KnitWork på strudietur til Hjelholts uldspinderi i Hesselager på Fyn. Hvis du vil se videoer så kik ind til Lykkefanten og vil du have den dybdegående reportage i uldens verden, så kik forbi Sigenst Karen og Signe har skrevet flittigt, og flot om uldens tilblivelse - det kommer jeg ikke til. Hos mig kommer det til at handle om INSPIRATION og FARVER. 


Henrik er 4. generation der spinder på Hjelholt. Henrik og hans far Ole bød os velkomne med dejligt morgenbrød. Efter en spændende lektion i uld og får, gik vi ud i spinderiet. (Signe snuphapsede fluks mit kamera, så for en gang skyld er jeg at finde på en del billeder - TAK Signe). Først lidt om får og ged (Uld og Mohair). Henrik spinder jo lidt af hvert, i forvejen kender jeg jo Mohair by Canard 
Ulden lå farvet, og kaldte på min opmærksomhed, jeg siger jer, der er nogle skønne farver, særligt det der bliver spundet til Dansk Pelsuld 8/2 - her har jeg da også slæbt et par kg med hjem...  23 gylden, 15, rønnebær, 31 rustrød, 28 æblegrøn og 25 mørk turkis. Af disse farver strikker jeg et design, som Henrik så skal se, og måske vil købe. Det håber jeg han gør :-) 


Det er vildt at se alt det garn der bliver spundet på en gang, her er det en dejlig grå uld. Farve 2 vil jeg tro.


Når garnet er spundet skal det tvindes, her er det farveskift garn der er ved at blive tvundet.   2 trådet, farve 1 hvis jeg ser rigtigt på mit farvekort.  Og det er her jeg begynder at drømme. Tænk hvis man kunne få lov til at sammensætte et flerfarvet garn... 


Garnet bliver vasket godt og grundigt, her er ingen chance for at spindolierester sniger sig med hjem til forbrugeren. Det er ikke alle der ved det, og jeg bliver lige overrasket hver gang. Garn med spindolie i, kan man blive syg af at strikke med... VASK DET NU! 


SUK.... Verdens bedste lørdag!