tirsdag den 22. marts 2016

Stickfest i väst (SIV) 2016


På strikkefestival i Sverige 

Siden 2009 har jeg deltaget i den svenske strikkefestival SIV, hvert 2. år som underviser og det næste som deltager... 

I år var jeg deltager. Jeg var på 2 workshops og til 1 foredrag, alle om at fotografere sit strik. Underviseren var den talentfulde Maja Karlsson aka Majas Manufaktur, du kan læse hendes blog her, og følge hende på Instagram her. 


Kurset handlede meget om at tage billeder, der er inspirerende legende og frem for alt smukke. Billeder der får folk til at standse op og se nærmere på eks vis din instagram profil.


Maja havde fået printet 100 af hendes instagram billeder. 

FED ide, jeg har ikke selv printet mine, men overvejer det. Selvfølgelig kunne jeg printe ud hjemme på fotopapir, men overvejer nu hellere at bruge Social Print Studio, er vild med deres app.


Lige inden jeg skulle afsted til Sverige, ankom et lækkert "påskeæg" fra Filcolana - Nemlig de nye farver. De kom i tasken, hvilket viste sig at være en helt iorden ide. 

Årets nye farver fra Filcolana - Gæt hvilken der er min favorit?
For bare en uge siden, sagde jeg at det der skrive klodser, de ikke var noget for mig... Man har vel et standpunkt til man tager et nyt ;-P 

Nu må jeg på genbrug og finde nogle.


Her leger jeg med en minimalistisk stil, med fuld knald på både farver og genstande. Billedet holder ikke - bla. ville det have været bedere, hvis glasset var i en farve, eller at der var rød juice i glasset og et farvet sugerør - vand i et glas med sort sugerør - går bare ikke


Mere minimalistisk, stadig knald på farverne, men med en hvid ren baggrund. - et okay, men for mig at se lidt kedeligt billede. 

En smagssag uden tvivl!


Så er jeg mere til dette billede - fokus på det magiske nøgle, baggrunden forstærker og viser, hvordan nøglet's farveskift bliver.


Fredag eftermiddag ankom Kerstin, Jane, Eline og jeg til Marstrand - Tak Kerstin for lift. 

Vi boede på Villa Maritime - Et skønt sted, lige ved færgen, med kæmpe store og fine værelser, med lækkert mad og skønne omgivelser.


Et par minutter fra hotellet skifter udsigten, til dette fantastiske vy. 


Min søde strikkeveninde Åsa inviterede mig til bogsignering på hendes stand. 

Til hverdag driver hun webshoppen Garnasinne, der bla er kendt for sine økologiske garner og kold farve. 

Følg Garnasinne på Instagram.Åsa's søde mor Helena, har strikket min Bykaae_Kornblomst hun har droppet puffærmer og strikket lange ærmer i stedet for - på ærmet har hun strikket rib, som på halsen. Er den ikke fin?Et andet af Majas kurser på festivalen "Modella dina egna plagg". 

Her er det en selfie iført min #Bykaae_bifrost i en ny farve kombi, denne gang i Firkløver fra Tante Grøn i Odense.

Husk jeg kommer til Odense hos Tanterne d. 30. April, tilmeld dig her


På søndagens kursus, var jeg så heldig at min samarbejdspartner blev Ulrica  Loeb, Ulrika er nok bedst kendt som ansigtet bag HjälpStickan, der er en organisation, der med strik, hjælper udsatte. Kurset hed jo Stå model i dit strik, så jeg havde taget min gule cardigan med - ved jo at der er et par stykker eller 10 derude bag skærmen, der tålmodigt venter på at opskriften kommer... Lige nu er den i redigering og oversættelse.


Jeg synes selv det er ret fede billeder vi fik taget, selv om det var meget svært at finde et sted hvor der var smukt og skygge på samme tid.


Bare for sjov, legede vi lidt med modlys. Det der med hænder i billedet, det skal jeg øve mig på, det ser jo helt fjollet ud, med den hånd.


Jeg går ikke ned på strikke-gear, eller hår-gear..! Ja den er god nok, er lidt pyntesyg.

Rigtig god påske

Glem ikke at jeg har lavet en helt gratis påske DIY som du kan hente her