mandag den 3. september 2012

Helt helt stille

Når sådan jeg kommer hjem, og er lidt træt og tung i hovedet. Så er der nu ikke noget bedre end at sidde lige her. Nede bag i haven. Er trukket i pyjamas, og sidder bare og kikker ud på havet og dagdrømmer lidt.

Festivas hos Rasmilla

Sikke en fest dag. Sanne holder fra i dag af butikken åben på fuld tid. Og i dag havde hun inviteret til fest. Rachel havde lavet de skønneste lagkager og her kl 16 da jeg skulle gå var der mere end fuld hus.

Garn fra Hjelholts uldspinderi


En tidelig morgen i februar gik studieturen til Hjelholts uldspinderi, og måske har du læst min blogpost om det den gang, men hvis ikke, så kik forbi. Når jeg nu skriver om Hjelholt igen, er det fordi jeg er så vild med garnerne, og gerne vil brede garnet ud til det danske strikkefolk. 


Turen gik som sagt til Hjelholt på Fyn 2 biler var pakket med CPH Knitwork, som er min strikkestudiegruppe. Her Nørder vi med garn og strik. På turen kan du nok regne ud at det var garn vi nørdede med.


Der er ikke mange spinderier tilbage i Danmark, dvs meget af det garn vi strikker med har en meget lang transporttur, ofte fra Sydamerika eller Kina - Det er også ok, men vi må ikke glemme at vi også her hjemme laver utroligt lækkert garn, uldgarn, mohair og meget andet. Det er nu uldgarnet jeg er vild med. Farveskiftegarnet og Håndværksgarnet. Lige nu har jeg købt 5 dunter i Rasmilla, som er en begrænset vare, når lyset er til det poster jeg et billede. Det er en olivengrøn, lækker blød en parti nr 971206,  bestående af Falklandsmerino og Gotlandskpelsuld. MUMS


Nu sad jeg og lyttede til nogle strikkere i S-toget den anden morgen, og der var lidt brok over knuder i garn. Jeg er heller ikke vild med det, men under spindeprocessen kan garnet springe, her ser du en hulans masse cones med garn, og Henrik er ved at samle en der er sprunget, intet er stoppet, maskinen spinder stadig omkr 100 cones. Er der mere en en knude på et fed garn, ved jeg det bør sorteres fra, og at dette også er hensigten, når du så finder et med mange knuder i, er det en fejl. Gå til din butik, hvor du har købt garnet, og byt det... Jeg har aldrig endnu, fået et nøgle garn med mange knuder, og her taler jeg altså om alt det garn jeg har strikket med gennem tiderne. Det er som med mandlen i risalamente, jeg får den aldrig ;-)


Farveskiftegarnet, her den grå/hvide version... Åhhh I love it.  Mit halstørklæde i farveskifte garn er endnu ikke blevet til en opskrift, men bare rolig den er på vej, weekenden har bare ikke budt på skrive tide. Kun male, og ganske lidt strikke tid.

Mon der er tilbud på Hjelholts garn i Rasmilla i dag, hvor hun holder sin festivas, og fejre at butikken nu er åbent hver  dag?