torsdag den 28. juni 2012

Sådan syr du retmasker sammen -montering


Min Persisk Nordisk Re-mix for Bc-garn, er ved at blive monteret, og i den forbindelse, vil jeg vise hvordan jeg syr retmasker sammen. Jeg placere min to sidesømme mod hinanden, med ret siden op.Jeg har valgt at sy med den lyseste blå tråd, da den har samme tone højde som de fleste farver i trøjen, og den gemmer sig godt.


Når jeg skal sy kikker jeg på mine masker, der er masker der ligner en glad mund og en sur mund, til venstre syr jeg i den maske der ligner en sur mund. Jeg stikker ind i masken nede fra.


Til højre syr jeg i den maske der ligner en glad mund, jeg syr igen nede fra. Jeg syr så langt ude i kanten som muligt. altså i nr. 2 eller 3 maske.Her peger jeg på en "glad" maske. Klik på billedet, så kan du se det i fuld størrelse


Og her på en "sur" maske. Klik på billedet, så kan du se det i fuld størrelse.

Det med glade og sure masker, er den måde jeg har lært at huske det på, du skal selvfølgelig sy i de maske rækker , der er lige over for hinanden, så sid ved et bord med plads, placer dit strikketøj, så du kan sy, på et stykke der er lagt til rette. Stram ikke for meget når du syr. Rigtig god fornøjelse med at montere, det er slet ikke svært, men kræver blot tålmodighed, og et godt bord at sidde ved.