torsdag den 9. oktober 2014

Design for BC-garn, Børne sweater i vævestrik med snoninger


Alle modeller til Filcolana er afleveret, og nu skal BC-Garn min fulde opmærksomhed, der er nemlig også deadline lige om lidt. I dag arbejder jeg på en børnemodel - unisex - i vævestrik med snoninger. Jeg er ret vild med dette mønster, der både giver lodrette og vandrette linjer, uden at det bliver skak-tern.


Til projektet har jeg valgt Baby Alpaca i en af de nye smukke farver, denne sarte støvede grønne er jeg ret vild med. Den har farvekode Au110. 


Nogle kan lide at strikke fast, andre løst, til netop dette garn, og denne type strik, vælger jeg at give det lidt luft - og er derfor helt oppe på P 4 mm. Dette er min strikkeprøve, en god stor en...


Ribben har jeg valgt at gribe lidt anderledes an, jeg har strikket riller (strikker rundt), efterfulgt af en rib, der i gen er efterfulgt af riller - og så er jeg begyndt på mit mønster, der også indeholder riller.


Mit mønster er en fin blanding af glatstrik og riller, hvorpå jeg med vævestrik og snoninger har "tegnet" lodrette linjer. Mønsteret går over 10 masker og 14 pinde og er super let at huske, samt strikke. 

Nu er kroppen næsten strikket, så skal ærmerne strikkes og sættes til... Lidt raglan og vupti, inden weekenden er slut, skulle jeg gerne have en str 6 år sweater af pinden, så jeg mandag kan starte på en sommer-top... ligeledes til BC-garn