fredag den 10. juni 2011

Garam Masala, lidt om teknik

Mens jeg strikker Garam Masala færdig, vil jeg fortælle lidt om opskrifternes udformning i bogen, og om, hvordan jeg vil beskrive teknikkerne jeg har anvendt til hver enkelt opskrift. Når jeg skriver om det, er der fordi jeg så gerne vil hører din mening. Hvad gør en god opskrift god?
Til netop denne opskrift, er der en beskrivelse af blusens oprindelse, om magiske nøgler, og om at strikke en bluse sammen. Desuden har jeg tegnet et diagram over en fjerdedel af blusen, fra ærmestart til midt, fra midten følger man diagrammet tilbage til start, og gentager dette endnu en gang, så er der strikket en omgang.
Personligt kan jeg godt lide at der følger et enkelt diagram tegnet i et stykke til en flerfarvet genstand, frem for en masse små bidder med nr. på. som en meget visuel person, vil jeg hellere se hvor jeg er, end at læse mig til det. Dette er en smagssag er jeg klar over, så skriv endelig en post med hvad Du synes en god velskrevet opskrift skal indeholde!

Til slut vil jeg lige vise et nærbillede af det sammenstrikkede ærme, der er strikket sammen, hen over overarmen og skulderen. Jeg har alle mine masker fra trøjen fordelt på 2 lange pinde, de er delt i for og bagstykke. Fra ærmets kant, har jeg strikket 25 masker op, over disse strikker jeg striber. I hver side strikker jeg nu den sidste stribemaske sammen med 2 masker fra det hvilende arbejde, så 2 masker lukkes. På hver 4. pind strikker jeg kun 1 maske sammen med striberne, og lukker der 1 maske. Lidt som ville man lukke af med en roloukant.

Kom med dit imput til hvad, der gør en god strikkebog god?