torsdag den 13. januar 2011

Mere garn fra filcolana

 Jeg har tegnet en del, og tænk tanker i forhold til min næste beklædningsgenstand. Tunika er formen, metoderne bliver flettetkurvestrik, tofarvet mønsterstrik evt noget linnedstrik... Jeg er ikke helt sikker på det sidste endnu.
længden bliver en kort tunika, så man vil kunne se det nederste af balden, når man har jeans på, den lange version er set så ofte, og kan virker lidt villa-telt agtig i strik.
Nu er spg. bare skal jeg starte på denne inden jeg strikker de næste to versioner af den mønstret bluse eller?
Dette er det diagram jeg går ud fra det skal som det fremgår af tegningen oven over strikkes rund på kraven/brystet. indtagningerne skal ligge mellem hvert diagram, så denne gang skal jeg starte som Tris, med en beregning, men den tager jeg først når selve kroppen er strikket. Så det vil jeg ikke tænke mere over på nuværende tidspunkt.

Tunika'en bliver kun i en str måske to, da det bliver en lettere løs sag... Men med mulighed for selv at passe str til, så der skal laves en beregningsmodel...
Garnerne fra Filcolana kom med post den anden dag, og jeg fik endelig slæbt mig hjem i tide til at nå på posthuset efter dem. De 3 stærke farver til venstre er de nye Indicita farver, de er så fede! De gul røde var dem, der først var tanken, den skulle strikkes i, med den koksgrå som bund... Nu er jeg ikke helt sikker...

Garn, hyggestrik... Dejlig onsdag

Efter en tung arbejdsdag, tog jeg s-toget ind til byne, og tog et smut ind i til Lisbeth i Bettedesign... Jeg skulle nemlig kikke på garn til den mønstret bluse. Blå og orange kombi, havde jeg til str small... Garn til str large skulle findes (erstatningsgarn for det gule jeg har brugt til et eget projekt... undskyld Nanna ;-) håber det var ok at gøre det sådan) 
Den rød grønne kombi er skøn, er faktisk så vild med den, at jeg overvejer at bytte om på farvekombinationerne til S og L.
Efter et super hyggeligt besøg hos Lisbeth, men masser af hygge snak om løst og fast, gik turen ind til Slavi, til Nytårs strik- in  og mega garn køb fra web-butikken.

Jeg fik strikket en pæn slat på kraven, omkr 11 omg. når man snakker drikker Asti og spiser dejlig mad og kage, går det jo ikke så stærkt som ellers... Omgangene på halsen tager præcis 8 min hjemme i sofaen, og nok det dobbelte i godt selvskab.

 Lilian, der teststrikker snabelsutsko for mig, var med, vi sad og talte lidt om opskriften, og om dobbeltstrik... Den første sko, er ved at være strikket, og jeg glæder mig til at se den sammensyet, med broderi og det hele... Deadline er medio marts, så der er tid nok endnu.

Lilian havde nogle fine rettelser til diagrammet, og nogle gode bemærkninger til hvor i min opskrift, der skal beskrives mere. Det er skønt når en matematik nørd tager fat i alle de små detaljer, som bare er en selvfølge for en ikke-matematiknørd som mig. Stor tak til Lilian
Det handlede selvfølgelig også om garn hos Slavi, alt var hevet ind i stuen, 20% rabat, dankort betaling var oppe... Der var vist en del der gik amok i garn... Jeg nøjes med en strikke bog om patentstrik... Må gå amok i hans garn en anden dag :-)

Dette er bare et lillle udvalg af det garn der var fremme.