torsdag den 22. maj 2014

Shimmer, glimmer, glitter kært garn har mange navne


I forbindelse med en designopgave for Jacobsen Publications, har jeg bestilt en hel masse glimmergarner, alle hos Permin - der er mit go-to sted når der skal fuld gas på glimmereffekten. Jeg har ikke fået alt garnet endnu, men her er et lille udvalg af det Mette hos Permin mente jeg skulle afprøve. Og tak siger jeg bare, im in heaven ELSKER jo bare alt hvad der glimter...


Garnnøglet her er så absolut en af mine favoritter Creative Reflection print 46% ren ny uld, 46% akryl og 8% polyester, anbefalet pind 3 mm, løbelængde på 50 g = 240 m... Normalt er jeg jo ikke til garner der indeholder så meget akryl, men i garnet her giver det fin mening og kvaliteten af akryl er rigtig fin, garnet virker på ingen måde plasticagtig som dårlige akrylgarner jo ellers gør. 


Når jeg får nye garner ind af døren, skal de selvfølgelig prøves af, her har jeg strikket Creative Reflection sammen med Lamé madeira, efter gobelinstrikteknikken. Creative Refelction har ligesom en fin lilla "aura"om sig, og er helt blød og fluffy, mens Lamé madeira er et meget stift og uelastisk garn, der i min optik bedst egner sig som et dekorativt aspekt, her en fin lille kant i blondestrik - Til det er det i den grad fantastisk.


Cotton Lurex har jeg endnu ikke afprøvet, men efter som designopgaven er til efterår/vinterstrik, så gemmer jeg den lidt. Sammensætningen er 97% bomuld og 3% polyester, anbefalet pind 3 mm, løbelængde på 50 g = 170 m.  Jeg kan ikke linke til de 3 maderia garner da den side har en fejl på sig, men google Lamé maderia eller Nora maderia for at finde en forhandler. 

Nu er jeg jo en total glimmertøs, der elsker at hvad der glitre og glimter, mon jeg var en ravn i et tidligere liv... 

Men hvordan har du det med glimmer i dit garn?