tirsdag den 25. maj 2010

Vest strikket fra siden # 1

Siden jeg stikkede den gule vest, har jeg haft lyst til at eksperimentere lidt mere med vest formen. Denne gang er jeg kommet på en meget simpel måde at strikke en af de veste der er oppe i tiden.

Jeg strikker med 2 garner, peterhead og tweed 300, jeg har trukket perler og palietter på den tynde (peterhead) Tak Heidi fordi du har et fantastisk garnlager som jeg må hamstre lidt i en gang i mellem.
Jeg strikker fra siden, og har valgt at mit stykke med perler og palietter kun skal være på forstykket - og kun lige for til. Efter at have strikket havd jeg synes måtte være nok, måtte jeg ind og prøve den på ginen, jeg måtte strikke lidt baglæns, og så på med en skulderstrop, og i med et ærmegab. Jeg elsker at strikke små ting på denne her måde, for det gør ikke så meget at jeg må lidt tilbage ind i mellem.

Jeg skriver ned og retter til undervejs, sådan bliver mine opskrifter ret tit til. Det er så meningen at opskrifterne skal "forfines" og rettes til, men som oftest er jeg faktisk tilfreds med resultat nr. 1Ærmgab

Mit ærmegab er lidt smalt, og jeg var da også i tvivl om det ville passe, så igen ind til gine og sætte vesten fast med nåle.

Frem eller tilbage?
Billedet er dårligt - jeg beskylder det trælse mandags vejr!

Faktisk passede mit ærmgab udemærket, så det var et to go on knitting

FEDT
Som sagt et møj vejr, og modlys gør jo ikke sagen bedre. Jeg håber I kan følge med i processen og se forstykket bedre på jeres skærm end jeg kan på min.

Dette er forstykket hvis der skulle være tvivl ;-)

Bagstykket
lyset forsvandt, og det gjorde åbenbart mig til en bedre fotograf.

Jeg strikker ryggen i samme stykke, og strikker nærmest bare der ud af... Lige bortset fra en lille bitte runding i nakken.

Jeg er nået til midten nu, og skal sådan set bare spejle min "opskrift" strikke færdigt vaske og skrive opskriften ren, beregne en small og en large. Og så er den vest færdig.

Problemet er bare lige at jeg også er startet på en par andre ting.
- Taljetørklæde i 30 farver
- tørklæde med grafiske former i 8 farver alpaca
- møbius til kroppen

Ja og så er der jo Lissuin og Tusindfryd samt flowerpot puden der skal strikkes på også.

2 kommentarer:

  1. Nu prøver jeg igen: sikke en strikkeenergi, du lægger for dagen. Det er da lige til at blive glad af! Spændende at se, hvad der kommer ud af det hele. Karen (sillekaren)

    SvarSlet
  2. Smiler jeg er også glad for at have fundet min strikke energi frem igen, den var jo ellers blevet væk fra mig.
    Lige nu har jeg så mange ideer skrevet ned i min bog, at jeg nok ikke har tid til det hele.

    SvarSlet

Jeg håber du har nydt indlægget. 1000 tak for din kommentar.