fredag den 2. juli 2010

Taljetørklæde ~ broderi

Inspireret af henna tattoveringer, gik jeg i gang med at tegne en skitse til mit broderi.

Med forskellige broderisting samt perler og palietter vil jeg bruge dette som mit center broderi, oven på argyl firkanten.

Derefter vil jeg fortsætte broderiet med let strøet hånd hen over hele sjalet. Midten samt enderne får mest broderi.

Resultatet lader vente på sig, da broderi kræver timers fokuseret gang over klædet med nål, garn, tråd, perler og palietter.

Efter at have syet en masse guld palietter fast på picotkanten, skulle tørklædet spændes op og gøres klar til broderi.

Efter som picot kanten er lidt tykkere, end det stof man normalt brodere i, var det faktisk ret svært at spænde op. I går var en af de dage hvor man gerne ville have 3 arme frem for 2.

Jeg fik efter lang tids fumlen og tumlen, og hjælp fra en fod, sat tørklædet godt fast, klar til brodering.

Jeg brodere med holstgarn og en metaltråd fra Drops. Det slog mig nemlig at det måske var bedst at brodere med uld på uld, hvis nu der skulle ske et "uheld" i vask 7-9-13

Når man skal brodere er det klart en detalje at ens tråd hverken er for lang eller for kort. Jeg broderer altid med en tård der når fra tommel og pegefinger (her holder jeg på enden) og op til stykket på armen, der er mellem albue og skulder. Det er en passende længde, der ikke slår knuder, eller bliver slidt undervejs i syningen.

Desuden vælger jeg altid at hæfte ender - ingen knuder!

Når det er i uld som nu hæfter jeg 5 sting tilbage, hvor efter jeg trækker tråden igennem de 5 sting - frem og så tilbage igen. Klip.

Har jeg efter et mønster, ex et blad, en lang tråd tilbage hæfter jeg den ikke, så lader jeg tråden hænge, og bruger den, senere, ved at væve den hen til det sted hvor der er brug for den. jeg laver ingen lange lykker.

Billedet her viser endnu ikke så meget af broderiet, men i kan se lidt.

Jeg har brugt følgende sting:
kædesting
knaphulssting
bagsting
og fast syning af palietter.

Jeg syr palietten fast med 3 sting så stingene danner et Y hen over palietten, hvis der er mere end 1 cm mellem hver, hæfter jeg efter hver fastsyet paliet. Jeg syr mine palietter fast med en tykkere tråd kaldt super sheen, som man bl.a. bruger til at sy knapper i med.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Jeg håber du har nydt indlægget. 1000 tak for din kommentar.