mandag den 3. oktober 2011

En drøm om Grønland


Så kom sensommeren, skønt at kunne sidde uge og strikke hele eftermiddagen. Jeg arbejder på 5 designs i denne tid, dette er til mig selv.  Dette er det første design til temaet "En drøm om Grønland" - Jeg strikker benvarmere inspireret af de grøndlandske støvler "kamikker" der hører til Nationaldragten. Under mit receach til temaet, fladt jeg over denne fantastiske blog, jeg henviser her til afsnittet om netop Kamikker. Dorthe der skriver bloggen, er en virkelig dygtig håndværker, og man kan kun blive inspireret til at nusse og nørkle med sit håndarbejde, efter at have besøgt bloggen.
Som barn har jeg selv boet i Grønland oppe ved Discobugten i en lille bygt. Jeg husker ikke alt i detajer, men drømmer ofte om naturen, om sange og sagn, om havet, fjeldene og isen. Derfor kommer det kun naturligt, at næste samling skulle have Grønland som tema.  I Grøndlandtemaet, blander jeg H.C. Andersens "Snedronning". Og forsøger at at ramme noget der kunne ligge lige mellem drøm og virkelighed.
Garnet jeg strikker i er Rauma, Rasmilla har leveret garnet til dette design. Der er strikket med 2 tråde, her er anvendt både traditionel fair isle og magiske nøgler. Der skal broderes på. Efterfølgende skal benvarmerne valkes, for at give et tæt og afstivet udseende.

8 kommentarer:

 1. Det ser altså hyggeligt ud, det med at strikke i solen.
  Vil lige spørge om de to bøger jeg bestilte på messe i Vejle. Er de på vej?
  mvh
  Ingerlise

  SvarSlet
 2. Grøndland er fantastisk - og en fantastisk inspirationskilde. Jeg glæder mig til at følge hvad der kommer ud af det :o)
  mvh Mona
  dqpage.blogspot.com

  SvarSlet
 3. Dejligt at se, at du også har fået glæde af weekendens gode vejr ;)

  Knus herfra!

  SvarSlet
 4. Glæder mig til at se mere af det grønlandske :-)
  Det var hyggeligt at møde dig i fredags.
  Kh Sidsel

  SvarSlet
 5. Håber det ender op med en bog igen - ligesom krydret strik-temaet. Dit design er vildt flot og din måde at arbejde med farver er vildt fascinerende.
  Mvh Maj-Britt

  SvarSlet
 6. Tak skal I have, jeg glæder mig også til at komme rigtigt i gang. Jeg lover at fortsætte med farver og samme stil, for det er jo sådan jeg er, det er vist ikke lige til at lave om på ;-)

  Ingerlise, send mig en mail på knitting@bykaae.dk, så tjekker jeg op, Alt skulle være sendt ud mandag, men jeg kan have lavet fejl.

  Sidsel selv tak, glæder mig meget til dine bøger, der jo kommer lige om lidt.

  SvarSlet
 7. Sikke en god ide at bruge Grønland som inspirationskilde! Jeg har selv været der 2gange oghåber at komme derop igen. Har til gode at se din bog som ellers ser rigtig spændende ud.

  SvarSlet
 8. Du har altså de fedeste tanker om dine ting Charlotte- skønt at du deler dem ud- det er faktisk noget af det der gør nogle strikkebøger sjovere at læse end andre :-)

  SvarSlet

Jeg håber du har nydt indlægget. 1000 tak for din kommentar.