tirsdag den 31. januar 2012

Design i 2- trådet kitmohair


Som I jo ved slæbte jeg en hulens masse garn med hjem fra Mohair by Canard, og nu er der så dømt fri leg. Lige nu er det den 2-trådet Kitmohair jeg har gang i.  Først lavede jeg en lille vikle-prøve, for at se hvor meget gult jeg ville have i, og hvor meget grå de brændte farver kunne tåle. De kan tåle meget!


Næste øvelse var at se om man med lethed kunne splitsplejse garnerne sammen - Det kan man. De lange glatte fibre, filter let som ingen ting, og endda uden for megen klumpen. Her ses striber strikket af mit magiske nøgle, der er viklet af forskellige længder på ca. 20 - 80 cm, de er strikket over 40 masker


Næste del i min leg med dette garn, er at strikke et lodret hul i perleribben på ca. 15 cm. Jeg strikker et lodretknaphul over en 30 - 40 pinde, når jeg før har arbejdet med de lodrette knaphuller, har jeg haft problemer med at den tråd der er viklet om pinden (15 - 20 viklinger) er for lang. Hovedreglen siger, 1 vikling for hver 2. pind, dette har jeg tænkt mig at gøre. Og så må i følge med for at se om min lille ekstra ting for det til at virke bedre, eller om det er en nitte.

11 kommentarer:

 1. Det ser spændende ud og farverne er super flotte.
  Jeg skal også igang med prøver strikket i Mohair By Canard. Spændende projekt Steen har sat i søen :-)

  SvarSlet
 2. Øj, det ser lækkert ud! Fede farver (elsker jo grå - jeg er et skarn :-)

  SvarSlet
 3. Herlige farger! Og liker effekten du får når du har splittspeiset garnene sammen på denne måten - men sikkert mye jobb å gjøre det...

  SvarSlet
 4. Det bliver spændende at følge udviklingen. Dejlige farver sammen med den grå.

  SvarSlet
 5. Det er vildt spændende at læse om hvordan du arbejder!!

  SvarSlet
 6. det er nogle rigtig spændende farver sammen ..
  det ser godt ud !
  hilsen Mona

  SvarSlet
 7. Jeg er glade for I kan lide farvevalget, for det er netop de farver jeg vælger til en af de modeller jeg skal lave for Canard. Jeg synes farverne minder mig lidt om nomadetelte fra Marokko, de har også lidt Afrika over sig... Jeg er blevet rigtig glad for dem.

  SvarSlet
 8. og sikke en dejlig vikleprøve der ;-)

  SvarSlet
 9. Superflotte farver og lækkert garn ;-) Synes det er interessant at følge dine tanker og tests i design fasen ;-)

  SvarSlet
 10. Vikleprøver er et hit, når man er i tvivl om farvefordelingen/sammensætningen.

  SvarSlet

Jeg håber du har nydt indlægget. 1000 tak for din kommentar.