lørdag den 4. august 2012

Cardigan med et twist for Filcolana - eller er det en dug?


Jeg strikker og strikker, og nærmer mig nu målet, 40 cm igen, så er jeg færdig med forstykket til cardiganen. Når man zoomer ind på billedet, ved at trykke på det, kan man se at jeg har den store blok med ud, jeg er nemlig ved at skrive snoningen ned til ord, jeg er mest til diagrammer, så jeg starter altid der, og så ud i ord efterfølgende. Det danske strikkesprog når man laver snoninger er lidt kringlet, der er jeg gladere for det engelske, cable 1 back, er noget lettere end at sige sæt 1 maske på snopinden bag arbejdet, strik 1 r, strik 1 ret fra snopinden.... GAAAAB det er langsommeligt at skrive, overvejer en forenkling til den endelige opskrift, og bruge de engelske termer i en fordansket udgave. Sno 1 bag - vil det være en mulighed, hvad synes du? 
Skal det være den lange skrevne smører som man plejer i det danske snonings sprog, eller en forenkling?

8 kommentarer:

 1. Du kan også bare skrive sno til højre og sno til venstre, hvis du har forklaret forkortelserne inden.
  Det ser spændende ud!

  SvarSlet
 2. Hvis forkortelserne er forklaret godt, er der ingen grund til at skrive de lange smører, som gør opskriften uoverskuelig. Sno 1 for og bag lyder perfekt! :-)

  SvarSlet
 3. Enig, hvis der er forklaring på termerne! Jeg er jo helt blank udi snoninger, så hvis der bare står SNO 1, så er der sgu ikke megen opskrift i det for mig :)

  SvarSlet
 4. du kan godt bruge forkortet tekst hvis det har stået forklaret en gang,dit lækre strik henvender sig jo nok ikke til begyndere,så mon ikke de fleste kender snoninger og lign

  SvarSlet
 5. Jeg vil meget hellere have et diagram at strikke efter end en skreven tekst.

  Og er den skreven fortrækker jeg også den engelske...

  SvarSlet
 6. Helst et diagram tak og ellers engelsk tekst, da det som du selv skriver er meget mere enkelt og logisk

  SvarSlet
 7. Jeg er igang med en dansk opskrift med snoninger. Der er kunne type snoning dvs over tre masker enten foran eller bagved. I begyndelsen af opskriften er en forklaring af FOR og BAG. I selve opskriften står blot strik snoning FOR hhv BAG. (har ikke opskriften ved siden af mig lige nu, så muligvis er ordene anderledes, men det er noget i den stil). Jeg har ikke strikket ret mange snoninger og derfor er forkortelsen FOR og BAG lettest for mig da de ikke kræver at jeg ser for mig om den vender mod højre eller venstre.

  SvarSlet
 8. Jeg er helt bestemt til diagrammer. Hilsen Vivi

  SvarSlet

Jeg håber du har nydt indlægget. 1000 tak for din kommentar.