torsdag den 27. september 2012

Strik på Finsk


Jeg har jo fået en bestilling på en feminin cardigan, inspireret af de norske... Men der er bare så meget norsk inspireret der ude, at jeg lige nu har vendt blikket mod det finske. Findland har jo en fed strikke tradition, der er ret overset i Danmark. Taskerne her tror jeg høre til deres folkedragter.


Der ude på nettet har jeg engang fundet dette billede, der er nogle strikkeprøver til raglanen på en trøje. Det er enormt lækkert, og ja - man skal nok have tungen lige i munden når man strikker efter diagrammet. I eftermiddag vil jeg tegne lidt til cardiganen, og kikke på billeder - Tak for internettet, siger jeg bare. Men jeg ville nu gerne have fingerne i et rigtig Finsk design, så ved du hvor jeg kan det, vil jeg meget gerne høre fra dig.


Ved computeren strikker jeg sokker til Dimserier, det er 2 sokker på en gang, strikket på strømpepinde - hvorfor nu det, tænker du nok, hvorfor ikke magic-loop - Fordi jeg kan og fordi det næsten er som magi i den sidste ende... bare vent og se.

3 kommentarer:

 1. hvor spændende med finsk strikketradition !
  det har jeg aldrig hørt om - og glæder mig rigtig meget til at høre mere (for jeg kan fornemme emnet ikke helt er udtømt ;o) ?
  det ser ud tll at være nogle flotte og farverige mønstre.
  hilsen Mona

  SvarSlet
 2. Fra Finland er der jo netop Korsnæs-sweateren:
  http://www.tapestrycrochet.com/blog/?p=718
  Det interessante er, at den faktisk er en kombination af strik og hækling. Bærestykke, det nederste bælte og den yderste del af ærmerne er alle hæklede, mens den midterste del er strikket.
  Det øverste billede viser også flerfarvehækling fra Vaasa. Det er vældig interessant og sig endelig til hvis jeg skal vise dig hvordan man hækler det :-)

  SvarSlet
 3. Ahh ja Sidsel, det er rigtigt, den havde jeg helt glemt, den har vi to jo talt om en gang eller 2... Man skulle jo tage et smut til Findland :-)

  Jeg elsker de mange farver, og blandingen af teknikker.

  SvarSlet

Jeg håber du har nydt indlægget. 1000 tak for din kommentar.