lørdag den 21. juli 2012

En stikkelsbær chutney


Jeg elsker chutneyer, jeg kan spise chutney til alt, og laver derfor også forskellige slags. Og med hang til stikkelsbær, så måtte jeg selvfølgelig prøve at lave en med stikkelsbær. Og som du nok kan se på billedet, så nyder jeg haven, både inde og ude. Disse skønne orange blomster skyder op i stor stil, i et bed i haven... Er der en der kan fortælle mig plantens navn, og et godt råd til hvordan og hvornår man flytter den.


Mine stikkelsbær vokser op af et hegn, hvor en masse andre lækkerier også vokser; rabarber, jordbær, æbler, pærer og rips. MUMS. 


Chutney vejledning: XX gr bær, det halve gr sukker. ud over det, blander jeg op med knap det halve tørret frugt, løg og andet frugt, i dag tranebær, æble og skalotteløg. Af væde tilsætter jeg ½ dl æbleeddike, 1 spsk vand, og 1 spsk rosenvand. I gryden kan du se vædemængden ikke  dægger ingredienserne. Jeg har krydret med kardemomme, kanel, vanille (en tørret stang der lå i mit sukker), nelliker og frisk ingefær. Jeg bringer det i kog, og lader det derefter simre i 1 times tid. Jeg laver altid små portioner, så jeg slipper for konserveringsmideler.  Det kan holde sig 5-7 dage på køl.

6 kommentarer:

 1. Tak for opskrift. Dine blomster ligner dagliljer og dem kan du læse lidt om her http://www.havenyt.dk/artikler/prydhaven/blomster/stauder/670.html
  God aften :)

  SvarSlet
 2. Citronmoster 1000 tak, det er dagsliljer, og de kan spises... det skal prøves

  SvarSlet
 3. Tak for ide, til chutney, jeg er som du en stor ynder af denne spise, men Stikkelsbær har jeg endnu tilgode at smage.

  Det ligner mine dagliljer ti hi, men det ved du jo allerede.

  Kh. Lis

  SvarSlet
 4. Uha pas på- dagliljer er stærkt vanedannende- og jeg har pt et helt bed udelukkende med dem - i forskellige farver og højder fra hvid over gul og orange til helt dyb rød næsten sort. De er så skønne selvom de kun- som navnet antyder lever en dag. God ide med chutneys. Hvis du vil gøre dem endnu mere holdbare så jeg for nylig på tv fra River Cottage, at man skal fylde glasset helt op til randen mens det er kogende og sætte låget på. Så er der ingen hulrum, hvor evt svampe kan sætte sig og få ilt til at arbejde og det virker og man undgår atamon- forudsat selvfølgeligt at glassene er pinligt rene.

  SvarSlet
 5. Dagsliljer er skønne i salaten. Helle

  SvarSlet

Jeg håber du har nydt indlægget. 1000 tak for din kommentar.