torsdag den 28. maj 2015

Charlotte Kaae's Top 5 strikkepinde 2015


Signature needles Arts
Min favorit pind pt er min P 5,5 mm  Signature, som jeg har købt hos Familien Davidsen. Ikke nok med at den er super smuk, så har den også et fantastisk greb og en dejlig lang spids (hvilket er deres speciale), der gør den helt eminent at strikke blondestrik, snoninger og farvet mønsterstrik med. Wiren passer ikke på alle spidser, hvilket gør at overgangen mellem pind og wire er super glat, og maskerne glider helt problemfrit fra  den super bløde wire til pind.

Pris
Rundpinde komplet med valgfri wire, 395,00 kr./set. (det er prisen for en str)
Ekstra wirer, 60 - 80 - 100 - 120 cm. 175,00 kr./stk.

Pinden er dyr, og jeg vil mene at det er noget af en udgift, hvis du skal købe alle tykkelser og alle længder. Men helt klart en super invistering at købe din favorit pind. For mit vedkommende er det P 5,5 og 3,5 mm jeg har investeret i. Det her er  L U K S U S pinden, det værktøj du bruger mest, og har brug for ALTID giver dig det bedste resultat.Knitpro
Nr 2 er mine Knitpro's, her har jeg alle typer pinde i alle tykkelser, jeg har dem både som udskiftelige og med fast wire. Før jeg mødte Signature, var Knitpro min klare favorit. Det er der flere grunde til. Først of fremmest er der en pind til et hvert strikketøj, jeg nyde at kunne strikke på forskellige typer pinde, træ, metal, karbonz, akryl - korte eller lange spidser, runde eller firkantet.

Det en god pind til prisen. Akryl er de billigste og Karbonz de dyreste. En anden cool ting, er at der er garanti på pindene, det er let at bytte defekte pinde,dem er der  efter rygtet en del af, selv er jeg kun røget på 3 stk i løbet af de 5 år jeg har strikket med pindene.  Jeg har ikke problemer med at pindene skruer sig fri, når blot jeg bruger mit værktøj til at spænde med, og ikke har for få eller for mange masker på pinden. Særligt når jeg har for få masker på pinden, har de det med at arbejde sig løs - MØJ TRÆLS.

Pris fra ca 60 kr og op for pind og wireAddi
Når jeg strikker blondestrik sværger jeg til Addi lace pinden, du ved den der er guldfarvet med rød wire. Jeg elsker at den har en belægning, der holder på mit garn, at spidserne er virkelig spidse. Når det så er sagt, så må jeg indrømme at det også er de eneste pinde fra Addi jeg holder af, deres kliksystem er ikke lige mig - men jeg ved at det er her vandene deles, enten er man til knitpro eller Addi.

Priser ca 45 krHiya hiya
Hørte jeg om i et podcast for nogle år siden, da jeg så pindene i Sverige i vinters måtte jeg naturligvis købe et par pinde og prøve dem af. Jeg er ret vild med pindene, og så er det jo en smuk farve. som med Signature pinden passer deres wire ikke til alle pinde str som vi kender det fra mange andre pinde, det betyder at der skal købes lidt mere ind.

Pris fra ca 90 kr og op


Drops
Jeg troede ikke mine egne øjne da jeg så dette... Fornemmer du også at der er et samarbejde mellem KnitPro Symfanie wood og Drops Pro romance? Når man har dem i hånden er der ingen forskel. Prisen matcher. En super god pind til prisen. Generelt har Drops rigtig mange gode pinde til prisen fra bare 19 kr kan du få en udemærket letvægts aluminium letvægts rundpind med fin overgang mellem wire og pind. På de nye pinde er wiren dejlig blød og egner sig til magic loop. Jeg har haft min pind i et lille år, den holder sig fint.

Pris fra ca 19 kr og op

Hvilken pind er din favorit strikkepind?

16 kommentarer:

 1. Har du prøvet Knitpros de firkantede strømpepinde. Jeg er fuldstændig solgt. Sværger ellers til magic loop, når jeg strikker strømper. Men de der cubic, de er FANTASTISKE at strikke strømper med!

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg er meget enig, de firkantede strømpepinde er lækre, jeg skifter lidt mellem magic loop og strømpepinde, det kommer an på hvilket mønster jeg strikker.

   Slet
 2. Jeg er blevet helt vild med chiaogoo. Fantastiske metalpinde og eminent wire, der ikke krøller eller vrider sig.

  Mange hilsner
  Ditte

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg har en enkelt Chiaogoo red, er vild med deres wire, men pinden ligger ikke godt i min hånd - Min veninde elsker pinden, så tror det er meget individuelt hvad der er godt i hænderne. De er perfekte til magic loop og så er det bare en rigtig smuk strikkepind.

   Slet
 3. Tak for sammenligningen af forskellige pinde. Jeg har fornylig fået KnitPro Cubic pinde. De er virkelig lækre - og gode at holde på.

  SvarSlet
  Svar
  1. De er SÅ gode, jeg bruger dem i metal, hvor de hedder Nova, der får jeg en fin strikkejævnhed i bomuld :-)

   Slet
 4. Hej, åh jeg må spørge- de der famøse strikkepinde, signature, findes de ikke i hele strikkepinde, er det kun dem med wire?
  Jeg gad så godt eje sådan en pind, men sikke en pris!
  Hilsen Kirsten

  SvarSlet
  Svar
  1. Det gør de, du skal prøve linket i artiklen, der er SÅ mange lækre at vælge mellem. Det er jo bare til ens yndlings pind størrelse man skal have den ;-)

   Slet
 5. Jeg har investeret i Signatur pinde nr. 4,5 samt 4,0. De er elendige skiller i sammenskruningen og garnet hænger i overgangen mellem wire og pind. Det er ikke fordi jeg ikke strammer den, men de skilles ikke lige så tit som andre pinde, men til den pris skal det lovede holde.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det sker slet ikke for mine, har du brugt gummimåtten til at spænde med?
   Til prisen vil jeg mene at det ikke må ske, kan der være fejl på dem?

   Slet
  2. Hej "Garnløkken"
   Jeg tror at du på en eller anden måde har fået samlet pinden forkert. Jeg mener at du købte dem af mig på Færøerne, men jeg har ikke hørt fra dig angående problemer. Jeg vil imidlertid gerne have dig til at kontakte os eller returnere pindene, så vil vi sende nogle nye til dig som er samlede. Så er vi sikre på at de er i orden. Det er dyre kvalitetspinde. Sådan et problem må der ikke være. Der er garanti på pindene, men du bliver jo nødt til at kontakte os. Pindene er individuelt tilpassede og håndlavede, så der burde ikke være noget. Men send dem til os så vi kan give dig en god oplevelse med pindene. Mange hilsner Berit og Jesper

   Slet
 6. Jeg sværger til addi og knit pro. De er lige gode til hver sit formål.
  Mange hilsner lisbeth i solrød

  SvarSlet
 7. Jeg er mest til knitpro, men skulle bruge nogle spidse pinde så jeg købte Chiaogoo red. De er også dejlige at bruge 😊

  SvarSlet
 8. Hej :)
  Jeg ved ikke om denne side stadig er aktiv? Jeg søger hjælp ift mine strikkepinde .jeg har fået udskiftelice rundpinde i Drops Pro Romance .og jeg vil meget gerne have nogle kortere Wire, og pinde også. Kan jeg sætte dem sammen med Knit pro produkter? Ved du det? :/ Jeg har søgt og søgt på nettet ...
  Hilsen Henriette

  SvarSlet

Jeg håber du har nydt indlægget. 1000 tak for din kommentar.