onsdag den 7. juni 2017

Årsmøde med de Danske Strikdesignere (verdens bedste konkolegaer 😍)


Nu er det små 3 år siden vi stiftede foreningen Danske Strikdesignere. En Forening for de strikdesignere, der vil leve af deres design. Du kan læse mine tidligere blogpost om vores forening lige her. Årsmødet er vores årlige samlingspunkt, hvor vi mødes og er sammen i nogle dage, her brainstormer vi på nye tiltag, gode ideer og så RÅ HYGGER vi os sammen. 


Som altid havde vi et foredrag, der meget gerne skulle give inspiration til vores arbejde.

I år var det Susanne Guldager der kom og fortalte om bæredygtighed, socialt ansvar og nye tendenser inden for de begreber.

Når man i forvejen er lidt af et økofreak, var det bare guf for inspirationen at høre Susannes take på hele konceptet bæredygtighed i vores branche, og se hvordan andre brands gør det i forskellige brancher. Et af de mærker der der har fat i den lange ende er Tøjmærket Filippa K, der har flere gode tiltag, et af dem er at give et nyt liv til det gamle tøj, og på den måde undgå affald læs mere på deres hjemmeside.

Bæredygtighed er noget jeg gerne vil tænke mere ind i mit firma... økologisk garn, købe lokalt, mindre affald osv... Hvad gør jeg med rester fra designs osv... Jeg blev i den grad inspireret.

I forvejen arbejder jeg på at blive papirløs, bruge flere økologiske garner og brands, undgå spild, sende restprodukter på genbrug, hvor bla nørkleklubben i Kirkens korshær (min lokale genbrugsbutik) får mit garn, der er til overs i produktionen, og de opstrikkede modeller, der ikke længer kommer med ud, møder ny ejermand.

Jeg har planlagt en lille serie, der kommer til at handle om Bæredygtighed, socialt ansvar og det der GOTS (mærket vi gerne vil se på meget mere garn). Disse indlæg tagger jeg med Bæredygtighed og GOTS. 

Mit spørgsmål til dig er følgende...

  1. Hvad vil du gerne vide mere om i forhold til bæredygtige materialer
  2. Kender du allerede nogle mærker der gør det rigtig godt, som du synes jeg skal undersøge nærmere.
  3. Hvad mener du at vi strikdesignere kan gøre for at gøre vores firmaer mere ansvarlige?
  4. Betyder bæredygtighed inden for strik noget for dig?

2 kommentarer:

  1. Det lyder som en strålende retning, at bevæge dig og branchen i!
    1) Jeg vil rigtig gerne have oplysninger om bæredygtighed i bred forstand, altså en slags samlet overblik, så det ikke "kun" handler om fx. økologi eller om affaldshåndtering, men om et samlet regnskab, der også tager transportafstande, dyreetiske overvejelser, pesticider og meget andet med. Jeg ved, det er svært, for der er mange faktorer at regne ind, men det er nødvendigt. Jeg vil rigtig gerne høre, hvilke overvejelser, du gør dig i den sammenhæng? Og så vil jeg meget gerne høre meget mere om dansk og lokalt produceret og forarbejdet garn. Der må da være en del små garnproducenter i DK, men ud over Læsø og Hjelholt er de godt nok svære at finde..
    2) Jeg kender desværre ikke nogen mærker, der gør det godt. Men jeg glæder mig til at blive klogere.
    3) Hvis i bruger garn, i selv kan stå inde for, til at strikke op i, så skal en stor gruppe af forbrugere nok følge efter. Samtidig skal garnet jo også være tilgængeligt og af en høj kvalitet, det siger sig selv :-)
    4) Det betyder i høj grad noget for mig! Jeg er bare i tvivl om, hvordan jeg skal vægte de forskellige parametre i forhold til hinanden - altså fx. lokalt produceret ift. økologisk osv. Jeg glæder mig til at blive klogere, og hilser processen velkommen!

    SvarSlet
  2. Hej Ditte, ja det er lidt af en jungle, og økologi og affaldssortering er bare en lille bitte del. Et mærke du kan gå efter er det der hedder GOTS, for at få mærket, skal du både leve op til en lang række miljømæssige men også sociale krav. Lige nu kender jeg 2 brands der har GOTS garner, det er BC garn og House of Yarn norway. I skrivende stund arbejder jeg på et blogindlæg om dette emne.

    SvarSlet

Jeg håber du har nydt indlægget. 1000 tak for din kommentar.