torsdag den 31. maj 2018

Sådan strikker du din helt egene Scrunchies 🎀 (GRATIS DIY)



Da jeg var teenager syede jeg et hav af de her hårbånd - Min elskede Momse, havde et lækker stof stasch som jeg kunne boltre mig i.

Og som med alt god, så kommer det gode igen og igen og ingen Scrunchien er ingen undtagelse.

En frisør fortalte mig en gang, at denne type hårelastikker, faktisk er "sundere" at bruge i håret, end de tynde hårelastikker. Jeg bruger faktisk slet ikke det tynde længere - efter min frisør, sagde at det var elastikkerne der var skyld i at mit hår knækkede.

Alt imens jeg sad og strikkede på en strikkeprøve til et mønster - slog det mig... Jeg kan da bare lige strikke den lidt længere og så lave en strikket Scruncie - 🎀G E N I A L 🎀 ide.

Tommelfingerreglen for en vellykket Scruncie, er at den er 6 x længere end den er bred - og elastikken som du syr i - har lidt under den halve længde - jeg trækker 5 cm fra Scruncie'ns længde.  Gode breder er mellem 6 og 9 cm i fuld bredde.

Min Scrunchie er
9 cm bred
og 54 cm lang
Elastikken er  22 cm lang (jeg bruger bare sådan en almindelig tynd bukseelastik - det var det jeg havde).

Du kan strikke i præcis det garn og med de pinde du har lyst - om du strikker glatstrik eller mønster - om du strikker frem og tilbage på pindene - eller rundt... Det bestemmer du helt selv...

Men sådan her har jeg gjort...



1. Mønsteret jeg har strikket på min Scrunchie er super let 
og jeg har selvfølgelig lavet en video, til den kringlede del.  Jeg har strikket i Opal sokkegarn farve Græs grøn - en lækker rest fra gemmerne, på pinde 3 mm. Over 24 masker, hvor første og sidste maske er kantmasker, der strikkes ret på retsiden og vrang på vrangsiden.





Bunny face stitch

Masketal delbart med 8 + 4 (eller blot 8, hvis du strikker rundt)

1.P: vrang (ret, hvis du strikker rundt)


2.P: *4 r, 2 r sm, lls* gentag til de sidste 4 m, 4 r.


3.P: vrang
(ret, hvis du strikker rundt).

4.P: *4 r, stik højre pind ind under lænken, mellem stedet hvor du på 2. P strikkede 2 r sm og lls, strik 1 maske igennem, 2 r,  strik igen højre pind ind i hullet mellem 2 r sm og lls (det samme sted, du strikkede ind i før) og strik 1 maske igennem* gentag til de sidste 4 m, 4 r.


5.P: vrang
(ret, hvis du strikker rundt).

6.P: 2 r sm, lls, *4 r, 2 r sm, lls* gentag pinden hen.


7.P: vrang
(ret, hvis du strikker rundt).

8.P: strik højre pind ind under lænken, mellem stedet hvor du på 6. P strikkede 2 r sm og lls, strik 1 maske igennem, 2 r,  strik igen højre pind ind i hullet mellem 2 r sm og lls og strik 1 maske igennem, *4 r, stik højre pind ind mellem stedet hvor du på 6. P strikkede 2 r sm og lls, strik 1 maske igennem, 2 r,  strik igen højre pind ind i hullet mellem 2 r sm og lls og strik 1 maske igennem* gentag, pinden hen.

lls = løft 2 masker ret løs af, én af gangen, før maskerne tilbage på venstre pind og strik dem drejet ret sammen.





Mit mønster er strikket frem og tilbage på pindene, så jeg skal lige sy sammen med madrassting på den lange led se video her

2. Trække elastikken igennem - Sy elastikken (jeg har gjort det på maskinen 3 x syer jeg hen over)




3. Nu syer jeg mine ender sammen med maskesting - se video her .

Ja så fik du også lige trænet lidt montering - og det går du aldrig galt i byen af - en god montering er alfa og omega for at kunne kalde sig en god strikker. Træning før perfekt... Nålen som jeg bruger er der mange der efterlyser - den er fra Clover du kan købe den lige her 


Dette blogindlæg indeholder Affiliate reklamelinks, handler du gennem disse links er du med til at støtte mit arbejde med at lave gratis undervisningsvideoer til dig på min Youtube Kanal - 1000 tak.

Shop på Rito via dette link og støt mit arbejde med gratis materialer




fredag den 25. maj 2018

3 gode strikkeopskrifter til sommeren


Jeg elsker sommer strik og i forhold til en undersøgelse jeg lavede i Instagram stories  for et par uger siden, er jeg ikke den eneste. Ca 70% er til sommerstrik. 

Derfor giver jeg mit bud på 3 gode strikkeopskrifter til sommeren som jeg har designet. 

Den første ser du på billedet oven over Kornblomst - min ABSOLUTTE favorit. Den er strikket i et lækker tyndt blandingsgarn af bomuld og uld. Blandingen gør at strikket er utrolig let og luftigt... og så er det bare virkelig nemt at få en fin strikkefasthed i det garn. 


Bud nr 2, er min nyeste sommeropskrift Sommer i Rom, en lækker luftig lang bluse/kort kjole, med lave ærmer. 

Præcis som Kornblomst, er den strikket i den lækre bomuld uld blanding fra Rasmilla. Her er den bare strikket endnu mere luftigt, og så har jeg tegnet på den med tekstil tusch. 


3. bud fra mig, er min Sommer top, som var et af mine første designs - for et par år tilbage fik den et re-boost og var del af en KAL på Woolspire. 

Toppen er strikket på tykke tykke pinde i lækkert tyndt  silke mohair, der går næsten ingen garn til - og toppen er strikket i et snuptag. 

Hvilken af de 3 er din favorit, og har du strikket en af dem? 

En ting du skal tage højde for, når du strikker i varmen -er strikkefastheden. Mange oplever at deres strikkefasthed er en anelse fastere om sommeren i forhold til vinteren... Så har du fat i et projekt fra vinteren - så skal du lige tjekke om din strikkefasthed har ændret sig. Personligt skal jeg en halv pind op i Uld, og en hel i Mohair og Alpakka. 

fredag den 18. maj 2018

Vores 7 bedste tips, til at passe rigtig godt på dit strik (Strikketriks på Instagram) 🙌🏼🙌🏼🙌🏼



Vi er 7 nordiske strikkeglade Instagram'ere, der er gået i samarbejde om en profil @strikketriks 

Indimellem har vi også inviteret vores strikkevenner til at skrive et opslag. 

 I denne uge giver vi vores bedste tips til hvordan du kan passe godt på dit håndstrik. 

Mandag
Er det @StrikkeZilla aka Tina Hauglund fra Norge Tina har mere end et godt tip, du kan se det næste på Strikketriks profilen lige her
Jeg vasker alt - alltid. Og helst for hånd den første gangen - for det kan ligge mye overskuddsfarge i garnet som smitter av hvis det blir liggende i bløt for lenge som i maskin, eller smitter av på klærne du har under ulla hvis du ikke vasker. 🐑Mønsterstrikk spesielt legger seg penere når garnet blir skylt og får vridd seg på plass, ull fyller seg mer ut, og du blir kvitt smuss fra butikken og produksjonen. 🐑Etter første vasken er det maskin på spesielt barnetøyet, og stort sett lufting på min strikk. Med mindre barna har vært ekle på klærne mine. Da går de i maskina også. 🐑 Ullvask i maskin er ganske enkelt: ha lite i maskina og vask ull som ull, superwash betyr at garnet tåler maskinvask bedre, ikke at det er blitt magisk. Mest mulig sentrifuge, løft plagget ut samlet og ikke dra, tørk flatt I fasong. 🐑Hvis plagget er av lett ull kan det henge - jeg tørker plagg i finull/PT2 på henger for å få strukket de ut - ermene kryper litt i bruk. 🐑Superwashbehandlet merinoull kan vokse veldig i vask, dytt i fasong og tørk det flatt, tørk litt og litt i tørketrommel (følg med!) Eller strikk litt strammere og regn med at det vokser. 🐑Alpakka toves ekstremt lett, og jeg syns det nupper fortere etter maskinvask? Du bør vite at maskina di er snill, og ikke et ullspisende monster før du vasker alpakka ihvertfall 😉 🌻Vaskenerding presentert av @strikkezilla
Et opslag delt af Strikketriks (@strikketriks) den

Tirsdag
Var det min partner in crime @knitbytrinep aka Trine P, der havde profilen, Trine delte hendes tip om at blokke.
Halløj 👋🏻 Så er jeg ( @knit_by_trinep ) på pinden igen 😊 Jeg får en del forespørgsler på hvad det vil sige at blokke eller spænde arbejdet ud, og tænkte at jeg lige ville fortælle lidt om det herinde 😊 Faktisk så starter udspænding allerede ved strikkeprøven. Der er nemlig stor forskel på hvilket garn du bruger, fx. Vokser merinould meget i vask i forhold til andre garner, og det er jo vigtig at tage hensyn til når man skal strikke i det. Der er også stor forskel på hvor meget forskellige mønstre åbner sig og flader ud efter at være blevet vasket, her kan man også bliver overrasket over pludselig at stå med et alt for stort stykke tøj. Derfor bør ens strikkefasthed først måles på en strikkeprøve, der er blevet vasket, spændt ud og tørret, inden man går i gang med selve projektet. Mange tror fejlagtig at udspænding kun er til Lace sjaler, men faktisk bruges det til at være med til at formgive ( eller bevare formen) på det færdige arbejde. Men hvad gør man så ? • Først vasker du dit arbejde, og trækker så meget vand som muligt ud af tøjet. • læg nu dit arbejde fladt til tørre, på et håndklæde. Såfremt der skal nåle i arbejdet for at hjælpe med udspændingen, kan du bruge et legegulv, eller andet skumgummigulv som underlag under håndklædet. • kig på arbejdet og se hvad der skal formgives. Er der lange, lige linier som fx. Ved sjaler, kan det være en god ide at sætte en wire langs maskerne og så spænde wirerne ud i stedet for at sætte nåle i. Skal du forme en bølget kant, kan nåle hjælpe med at trække i arbejdet de rigtige steder, så kanten bliver mere markeret. • når jeg formgiver bluser, ligger jeg dem fladt ned, og så lægger jeg mit målebånd på for at sørge for at jeg ikke får strukket dem bredere eller længere end de skal ( angivet i opskriften ). Ofte er det blot halskanten der evt. Skal sættes nåle i for at få den til at lægge pænt, men såfremt der er mønster eller andet, bruger jeg nålene til at hjælpe med at åbne det op. • Arbejdet skal ligge til det er helt tørt, og jeg er retter det til ca. 3-4 gange undervejs, i takt med at det tørre. • Som regel holder det formen i lang tid efter at det er blevet spændt ud første gang.
Et opslag delt af Strikketriks (@strikketriks) den

Onsdag
Var det Norske @tjuvbekk aka Tirill der fortalte om at beskytte sit strik, når man pakker væk for sæsonen. Tirill viste også et super vaske tip som du kan se lige her

Torsdag
Var det mig, der havde profilen, jeg delte mine 4 bedste tips om at bruge damp til at friske dit strik op med. 
Hej Hej 🌸 Instagram👋🏻 OG rigtig glædelig 17. Maj til Nordmændene 💐 I dag er det mig Charlotte Kaae @bykaae der har fornøjelsen af at dele lidt tips og tricks👐🏻 til at holde dit strik lækkert og frisk længe ➕ hvordan du hurtigt kan friske dit strik op uden vask💦 1️⃣Jeg vasker altid mit strik, lige når det er kommet af pindene. For at fjerne støv og fedt fra mine fingre mens det er blevet strikket💦 Se opslaget fra i går fra @tjuvbekk 2️⃣Men ellers så vasker jeg kun, hvis jeg har spildt på mit strik. Til gengæld bruger jeg damp til at friske op med💨 3️⃣Jeg forebygger at der kommer møl og andet utøj i mit strik, ved at komme et par dråber @eucalan i dampjernet (det bruger jeg også når jeg vasker - Jasmin er min favorit)🌸 4️⃣Er din rib blevet lidt slap, kan du gøre den sprød og elastisk lige, ved at holde dit dampjern 20 cm over dit strik. Med fuld knald på varme og damp, fordelt over dit strik... 👀 se hvordan ribben trækker sig ind igen. Lad tørre uden at røre 🤗 📺Se med i Stories i dag torsdag og 👀se hvordan jeg bruger damp, til at holde mit strik frisk og lækkert💞 ✋🏻Gi mig en 🙋🏻 emoji hvis du skal prøve mine damptriks - og hvilken sæbe foretrækker du til dit uldtøj❓ • • • • • #strikketriks #bykaae #strikketips #efterbehandlingafstrik
Et opslag delt af Strikketriks (@strikketriks) den

Fredag 
I dag fredag er det Svenske @majasmanufaktur aka Maja Karlson der har profilen, og Maja viser hvordan du kan reparere dit strik, når du har slidt for meget på det. Maja har 2 opslag om emnet, læs også dette


Lørdag  

Søndag 
Svenske @Knitstime aka Frida Franckié der giver sit tip på profilen, Frida viser hvordan du lanolinbehandler.  Glem ikke også at se næste tip fra Frida om at fjerne pletter lige her
Hej på er denna söndag! Idag är det jag, Frida @knitstime som ska dela med mig av mina tvätt- och skötseltriks. Först ut är något småbarnsrelaterat - och jag undrar om det finns fler tygblöjeanvändare här inne? Här hemma är blöjorna nu förvisade till en mörk låda långt ner i källaren, men kunskapen om hur man kurar ullbyxor finns i färskt minne! Med kurning menar jag att man behandlar byxorna med ullfett - lanolin - för att göra dem än mer vattenavstötande, och de fungerar då som fuktstoppande lager utanpå blöjan. ■Det du behöver är en oöm skål med 3 dl varmt vatten, ca 1 tesked lanolin och något emulgerande såsom exempelvis olivtvål, babyschampo eller färdiga för ändamålet avsedda kuber. Du kan såklart ändra mängden efter hur många byxor du behöver kura. Blandningen i skålen ska täcka byxorna. Du behöver även något att röra med. ■ I det varma vattnet klickar du i lanolin, och för att få det hydrofoba fettet att blanda sig med vattnet och inte enbart lägga sig på ytan vispar du även i emulgeringsmedlet. ■ Beroende på hur kraftig kurning du vill ha kan du ha i mer eller mindre lanolin. Man ska veta att byxor som fått en kraftigt kurning känns feta. ■Sedan lägger du ned byxorna i blandningen, kramar försiktigt och låter dem ligga i minst 30 min men gärna någon timme. ■ Ta upp byxorna, krama varsamt ur dem och lägg dem att torka. ■Byxorna är färdiga att använda och när de börjar släppa igenom väta är det dags att kura om dem.
Et opslag delt af Strikketriks (@strikketriks) den


Del dit bedste tip med mig i kommentarfeltet - jeg trækker lod blandt de bedste tip og deler dem på Instagram med fuld credit. 

fredag den 11. maj 2018

Er du en af dem, der ikke nåede med på min Strikke Bootcamp 2018? Fortvivl ikke...

På trods af at jeg i skrivende stund kun er igang med den 3. uge af årets Strikke Bootcamp, har jeg besluttet at slå kurset op igen.

Jeg har nemlig modtaget mange mails fra strikkere, der er kede af de ikke nåede med.



En lille smagsprøve på hvordan en video lektion ser ud (uden det skriftlige materiale)



Tilmeld dig nyheder om Strikke Bootcamp'en her 

fredag den 4. maj 2018

Læser du mit nyhedsbrev, og ønsker du stadig at modtage nyheder og gode tilbud efter d. 25. maj 2018?


Den 25. maj 2018 træder de nye GDPR regler i kraft, det handler for dit og mit vedkommende om, hvorvidt jeg kan sende dig mine nyheder, gode tilbud og tutorials på mail.

Læs mere om de nye regler om permission i forhold til nyhedsbreve i denne artikel fra Ambition.

Uanset om du allerede, er tilmeldt, eller bare gerne vil tilmelde dig nu, så skal du altså igennem denne Sign up

Den 25. maj, sletter jeg mine nyhedsbrev lister, og har du ikke gentilmeldt dig... Så modtager du ikke længere nyheder fra mig.

JA TAK JEG VIL GERNE HAVE NYHEDER FRA DIG CHARLOTTE