søndag den 24. maj 2020

Online vævestrik kursus 3 juni 2020



Jeg lovede mine Instagram følgere et online vævestrik kursus, og fordi jeg har et hul i kalenderen kan det blive lige om lidt :-)


Dette er et kort online kursus, der er live onsdag. d. 3. juni kl 20:30. 

Lukker for salg ved 300 solgte pladser eller lørdag d. 30 maj kl 20.

Materialet får du på den mail du køber med søndag d. 31 maj + adgang til en lukket facebook gruppe.



På dette kursus lærer du basis om teknikken vævestrik

- du får 8 mønstre

- du lærer at konverterer et mønster der er strikket frem og tilbage på pinden, til rundt.

- du lærer at forstå hvordan et vævestrik mønster skal forstås


Du får

- 1 kompendium med tekst og video søndag d. 30 maj

- Mandag d. 1. maj begynder jeg at lukke ind i den tilknyttede gruppe.

- mandag begynder jeg at lukke ind i facebook gruppen, hvor live undervisningen foregår onsdag d. 3 juni kl 20:30

- du får efterfølgende en optagelse af livevideoen, som jeg sætter ind i kompendiet, og tilsender dig dette som version 2 ca. 2-4 dage efter vi har været live.

Køb din plads her for bare 75 kr 

tirsdag den 12. maj 2020

Orange Bellied Parrot (historien om et design til fordel for en af de mest truede dyr)


Det har være et kæmpe privilegie at få lov at designe til fordel for denne lille fyr. I dette blogindlæg vil jeg dele en tekst om min fugl, skrevet af min kære veninde Polly Cevallos.

Dette blogindlæg, er en blanding af dansk og engelsk, det er det fordi opskriften der er lavet med fokus på den lille orange mavede parakit er på engelsk. Opskriften er en del af en samling i bogen Rascue Endangered by design.


Den engelske tekst er skrevet af Polly Cevallos, Polly er min kære ven og en af de 3 hovedkvinder bag initiativet til bogen.

Et kort Resume på dansk af Pollys brev
Den 9 maj er det international fugle migrations dag, og på denne dag har vi et særligt fokus på at skabe et fortsat grundlag for at fuglene kan blive ved med at migrere og dermed opretholde deres bestanddel. 

Nogle fugle rejser rigtig langt, og lige som havet, binder disse fugle os sammen på tvers af kontinenterne. 

I vores bog RED, har vi fokus på den lille orange mavede parakit, der bare er én af to papegøjer der migrere. Vores lille parakit, er virkelig truet, både hjemme og under migrationen. Den lille fyr har hjemme i Australien. 


Mine 2 designs, en tunika med gobelinstrikket lomme til børn, og en croped hoodie til voksne. Se bogens modeller her  (Når du køber den engelske bog, er det muligt at købe en dansk oversættelse til). 

Læs vores håb for fremtiden her

Thank You Polly for this 🙋🏻‍♀️


On Saturday, 9 May 2020, people around the world will celebrate World Migratory Bird Day (WMBD) – is an annual global campaign dedicated to raising awareness of migratory birds and the need for international protection and cooperation to conserve them and their habitats. The survival of these travelling birds is closely tied to the availability of well-connected habitat networks along their migratory routes. This year the theme of World Migratory Bird Day is “Birds Connect Our World” and was chosen to highlight the importance of conserving and restoring the ecological connectivity and integrity of ecosystems that support the natural cycles that are essential for the survival and well-being of migratory birds.

Like our oceans, these birds connect us to different parts of the world. The Arctic tern has the longest -distance migration of any bird.

Moving from their Arctic breeding grounds to its Antarctic non-breeding areas, estimated to be a distance of 90,000 kms from pole to pole each year. ( the bird at the top of this years logo below) Or the Bar-headed Goose that fly's from their breeding areas in Mongolia to their wintering sites in India, flying over the Himalayas reaching altitudes of up to 7,000 metres

In our book called RED, we chose to highlight the Orange-bellied parrot, and it is one of only 2 parrots that migrates, both in Australia.

Most parrots are sedentary - this means that they reside/live in an established range throughout the year.

However there are two parrot species that do migrate, the swift parrot and our orange-bellied parrot.

This parrot is critically endangered, with the biggest threats to these colourful grass parrots, being that their homes are so fragmented, degraded and that there is an increasing amount of competition from other wildlife for its breeding and feeding areas.


Our parrot has its own Facebook page - Save the Orange bellied parrot

mandag den 11. maj 2020

Åhh nej - jeg har spildt kaffe på mit strik

Det kan godt være man ikke skal græde over spildt mælk... Men spildt kaffe, det er en anden sag.

Den anden dag tabte jeg mit garn ned i min kaffe kop, eller retter det nærmest hoppede op af sig selv. 

I det øjeblik kom jeg i tanke om, hvor glad jeg en gang gjorde en kursist... Der ved et uheld havde væltet sin kaffe ud over alle mine prøver... 

Hun stivnede og var lige ved at bryde ud i gråd, over at have ødelagt alle de fine prøver fra min bog... 

Jeg var meget mere cool, for jeg huskede jo mormortricket med koldt rindende vand fra hanen i en fart... 

Derfor stoppede jeg undervisningen, og viste kursisterne det super lette trick.

1. Stop skaden, fjern alt, og tag det der er kommet kaffe på væk for sig.

2.  Find nærmeste køkken eller toilet

3. Tænd for det kolde vand, og lad det løbe, mens du skylder kaffen af. Ikke gnide ikke skrubbe eller hive. Ikke lægge i blød. Bare skyld skyld skyld til kaffen er væk. 

TA-DAAAA 



I denne korte video, kan du se hvor let det er. 

Har du gode råd til pletter af alle arter på strik, så del dem med os andre i en kommentar :-) 


Jeg håber du kunne bruge dette lille "strikke"-tip
Rigtig god Strikkelyst
Charlotte Kaae

--------------------------------------------------------------------------------------------------
Og glem nu ikke at du ved at shoppe via reklamelinks (billedet her under) på min blog er med til at støtte mit arbejde med at lave gratis undervisning her på bloggen.

mandag den 4. maj 2020

Fjern fnugger fra dit strik på 3 forskellige måder - let og billigt

www.bykaae.dk
Er der næsten noget der er mere træls end at opdage din næsten nye sweater allerede fnugger?

Jeg har 2 metoder som jeg er særligt glad for. Den helt billige med en engangsskraber og så den lidt dyre metode med en uldkam.



Dygtige Birgitte fra Knitwedo er bare genial når det kommer til at gøre tingene lidt mere lækre!
Se bare den her smukke uldkam i træ, og ja jeg har da også en der er billigere i plast fra Prym, men denne her, den er max lækker og præcis lige så god, den ligger bare lidt bedere i hånden. Jeg har også en lille el-drevet en, men den stod hurtigt af og brændte sammen - den kunne ikke klare Leias lille børnebluse, der var blevet lidt ufrivilligt langhåret. I denne video viser jeg hvor let jeg affnugger Leias sweater med uldkammen fra Knitwedo, Leias sweater er er strikket i den blødeste bløde merino og som du kan se i videoen trængte den virkelig. Blød merino er jo nok den type uld der pealer (fnugger) aller mest.




Er du frygtløs kan du også snuppe en ny engangsskraber og barbere din sweater. Denne behandling egner sig bedst til glatstrik. Men det er let og hurtigt. 


Jeg håber du kunne bruge dette lille "strikke"-tip
Rigtig god Strikkelyst
Charlotte Kaae

--------------------------------------------------------------------------------------------------
Og glem nu ikke at du ved at shoppe via reklamelinks (billedet her under) på min blog er med til at støtte mit arbejde med at lave gratis undervisning her på bloggen.