onsdag den 3. februar 2021

Er der gået hul på dine håndstrikkede sokker? Her viser jeg dig hvordan du kan lappe store huller og stoppe de små.

 

Lær at lappe og stoppe huller i sokkerne

Det bedste er at stoppe skaden inden den er blevet for stor, men ind i mellem, sker det bare at hullet er blevet så stort at det næsten er umuligt at stoppe, og så må der er en lap til. 

I dette blogindlæg lære du både at lappe og stoppe dine huller, og ja du kan lappe og stoppe andet end bare sokker, disse tips gælder på alt strik ;-) 


Lær at lappe og stoppe huller i dine sokker over på bloggen www.bykaae.dk

Store huller VS små huller og slidte områder. 

Et stort hul vil jeg altid strikke en lap på. I videoen her viser jeg præcis hvordan. 
Kort fortalt, så sættter jeg min strikkepind, ind i maskerne under hullet, i strikkeretningen naturligvis. Jeg stikker pinden ind i hver maske, ind til jeg er ca 3-4 masker uden for hullet, hvor det er bredest. 
Derefter syr jeg en hjælpesnor sådan at jeg har en lige line at følge, mens jeg strikker lappen op og sammen med strømpen, der er altså ikke noget syarbejde efterfølgende. Små huller og slidte områder, fikser jeg altid med maskesting, til sidste i videoen her viser jeg hvordan jeg syr maskesting på slidte områder, mens jeg i denne video, fikser et lille hul. Et større hul kan også redes med maskesting, men der skal du være mere tålmodig, i denne video viser jeg hvordan


Huller på sokkerne kan nok ikke undgås helt, når du bruger dem, almindelige sokker går der jo også hul i med tiden. Men der er nogle faktorer der spiller ind for at dine sokker har et længere liv. 
  1. tæt strikkefasthed
  2. rigtigt strømpegarn ikke bare ren uld

Er du helt hooked på at strikke strømper, så er mit online kursus Strikke Bootcamp 2021 åbent lige nu, Vi går live i uge 7 og 5 uger frem læs mere her1 kommentar:

Jeg håber du har nydt indlægget. 1000 tak for din kommentar.