onsdag den 12. august 2020

Strikke baglæns (når du strikker frem og tilbage på pinden og ikke vil ende arbejdet eller bare undgå at strikke vrang)

 

Hader du bare at strikke vrangmasker? En let måde at undgå at strikke vrang på, er ved at kunne strikke baglæns. 

Jeg er selv særligt glad for teknikken, når jeg går fra at strikke rundt til at skulle strikke frem og tilbage, eller når jeg senere skal strikke rundt. 

For ikke nok med at du undgår at strikke vrang, så er det også meget lettere at få den samme strikkefasthed frem og tilbage som rundt - når altså du strikker baglæns. 

Denne teknik kaldes også for engelsk vrang eller venstrehåndsstrik, så ved at kombinerer almindelig ret strikket fra venstre mod højre, med baglæns vrang strikket fra højre mod venstre... undgår du både at vende arbejdet men også at strikke vrang. 


Lige nu er det oppe i tiden at strikke sweatre oppe fra og ned, og at skabe halsen med vendepinde, sådan at du som strikker ikke sidder tilbage med en masse montering. 

Problematikken opstår, når du ikke har den samme strikkefasthed frem og tilbage som rundt. Mange vælger at arbejde med at få strikkefastheden på 2 forskellige pindetykkelser, men andre gør som jeg. De strikker det der skal strikkes frem og tilbage baglæns....

Nogle gange (særligt når vi strikker babytøj) har vi også en knapstolpe i den ene side at tage højde for, og rigtig tit er denne strikket i retriller. Derfor har jeg i videoen her over både valgt at vise hvordan du strikker ret riller og glat frem og tilbage uden at vende. 


Men hvad så, hvis jeg strikker baglæns (engelsk vrang) og samtidig skal strikke vendepinde? 

Det letteste er helt klart de tyske vendepinde aka german short rows eller GS. De er helt klart både de flotteste og de letteste at strikke - også når du strikker baglæns uanset om det er retriller eller glatstrik. 

I videoen oven over viser jeg hvordan du strikker de tyske vendepinde samtidig med at du strikker glatstrik baglæns med hjælp at engelsk vrang. 

online strikkeklub for strikkere www.bykaae.dk

Synes du det er spændende at nørde strikketeknikker og er du altid på jagt efter at lære nyt, der kan forbedre dit strikketøj og din teknik. Søger du et hyggeligt fællesskab, der mødes en gang hver 14 dag online med fokus på et særligt emne som jeg underviser i? Så er min online strikkeklub noget for dig. 

I klubben skal vi på 12 uger arbejde med 4 forskellige emner, vi begynder med Vendepinde ad libitum, og fortsætter efterfølgende med Jacquard øvede (Jacqurard basis er allerede tilgængelig sammen med 12 andre emner i klubben som du har fuld adgang til i de 12 uger) 

De sidste 2 emner er endnu ikke besluttet, dem bestemmer vi nemlig i fælleskab ud fra deltagernes behov. 

Prisen for 12 uger og 4 emner er 275 kr (ca 69 kr for hvert kursus og så tæller vi ikke de kurser du også har adgang til med) 

Læs mere og køb din plads her
Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Jeg håber du har nydt indlægget. 1000 tak for din kommentar.