fredag den 10. juni 2011

Garam Masala, lidt om teknik

Mens jeg strikker Garam Masala færdig, vil jeg fortælle lidt om opskrifternes udformning i bogen, og om, hvordan jeg vil beskrive teknikkerne jeg har anvendt til hver enkelt opskrift. Når jeg skriver om det, er der fordi jeg så gerne vil hører din mening. Hvad gør en god opskrift god?
Til netop denne opskrift, er der en beskrivelse af blusens oprindelse, om magiske nøgler, og om at strikke en bluse sammen. Desuden har jeg tegnet et diagram over en fjerdedel af blusen, fra ærmestart til midt, fra midten følger man diagrammet tilbage til start, og gentager dette endnu en gang, så er der strikket en omgang.
Personligt kan jeg godt lide at der følger et enkelt diagram tegnet i et stykke til en flerfarvet genstand, frem for en masse små bidder med nr. på. som en meget visuel person, vil jeg hellere se hvor jeg er, end at læse mig til det. Dette er en smagssag er jeg klar over, så skriv endelig en post med hvad Du synes en god velskrevet opskrift skal indeholde!

Til slut vil jeg lige vise et nærbillede af det sammenstrikkede ærme, der er strikket sammen, hen over overarmen og skulderen. Jeg har alle mine masker fra trøjen fordelt på 2 lange pinde, de er delt i for og bagstykke. Fra ærmets kant, har jeg strikket 25 masker op, over disse strikker jeg striber. I hver side strikker jeg nu den sidste stribemaske sammen med 2 masker fra det hvilende arbejde, så 2 masker lukkes. På hver 4. pind strikker jeg kun 1 maske sammen med striberne, og lukker der 1 maske. Lidt som ville man lukke af med en roloukant.

Kom med dit imput til hvad, der gør en god strikkebog god?

3 kommentarer:

 1. Hej Charlotte
  Jeg synes det er meget dejligt at du også vil lave en sammenhængende visuel del af opskriften. Det gør det mere overskueligt, i hvert tilfælde for mig.
  Det med sammenstrikning er lidt svært at forstå. Kommer den stribede kant ikke til at fylde i sømmen? og kan man strikke sammen, hvis der er facon i det strikkede?
  Vh Lone

  SvarSlet
 2. Hej Lone, tak for dit svar, jo du har lidt ret, kanten "flyder" en anelse, men efter vask, ses det ikke tydeligt. den strikkede sammen maske, altså den maske der holder de 3 sammenstrikkede masker, er lidt længere, end de andre masker, da den også løftes løst af på næste pind. Det er vigtigt at men i øvelsen, holder stramt på garnet, og igen stramme op, når maskerne er strikket.

  SvarSlet
 3. Jeg er også meget visuel, strikker gerne efter diagrammer. Synes det er bedst med det store overblik. Plejer at forstørre den gentagne rapport så den er nem at strikke efter. Det taler såmest for de små mønster rapporter.
  En opskrift bliver utydelig for mig når der er mange henvisninger i teksten, og der ikke er overskuelige diagramforklaringer.
  Det er godt hvis der i starten er beskrevet om opskriften skal læses igennem først. Har mange gange strikket fx 15 cm hvorefter jeg kan læse længere ned i teksten at på 10 p skal der gøres et el andet så der skal trævles op.
  Min konklusion er at opskriften er læsevenlig, har alle oplysninger beskrevet i starten,
  At teksten kan følges slavisk
  At diagrammer er overskuelige og hvis mønster rapporten er ens hele pinden rundt skal der kun være , fx 10 m start , mønster og så det der er slutningen . Uddyber gerne ved behov.
  Jeg strikker Kelim pt og den virker fint. Slås med ærmerne, og er lidt i tvivl om hvordan jeg grejer den. De er meget smalle af en stortrøje at være.
  😀


  SvarSlet

Jeg håber du har nydt indlægget. 1000 tak for din kommentar.