torsdag den 13. oktober 2011

Hæfte med pandebånd


Vinteren nærmer sig, der var rimfrost på bilruderne i morges da jeg tog på arbejde. Brrr... Midt i arbejdet med de store trøjer, har jeg brug for lidt mindre striktøjer, som jeg kan tage med mig i toget, på job osv. Derfor er jeg gået i gang med en lille samling pandebånd. Min inspiration tager blandtandet  udgangspunkt i, tekstur, form, farve, mønstre og garnkvalliteter. Jeg afprøver en masse teknikker, og forsøger at valke form ind i et af pandebåndene.


Det færdige pandebånd her, er strikket i Rasmilla  "uld tweed". Det er et super lækkert garn, produceret i Irland. Farverne er rigtig skønne, og de passer naturligt godt sammen, man kan næsten ikke fejl matche. Jeg har brugt  9 farver, som jeg har vundet op som magisk nøgle, strikket perlestrik over halvdelen af stykket, lavet en snoning, og fortsat i perlestrik. Et super let projekt at strikke.


I Uldstedet fik jeg noget lækkert garn til projektet, Kid silk five fra Grinasco og Cotton wool fra Gepard. Jeg strikker de 2 garner sammen, det giver et lækkert blødt resultat. Pandebåndet her, skal have påstrikket kant, i striber.

På idébasis, er jeg ved at finde garn og opskrift til et valket hovedebånd, der skal vikles som tørklæde. Det skal have bomber på over selve pandestykket, og broderi på resten. Jeg vil her bruge Lammeuld fra Filcolana. Det er et projekt jeg glæder mig meget til at lege med.

2 kommentarer:

  1. Ser fint ud, og som du siger simpelt. Men hvordan snor du til sidst, det bånd, er det bare at sy dem modsat sammen, som möbiusbånd. Kommer opskriften til at ligge på din blog?

    SvarSlet
  2. Tak Dorte, snoningen på det mulitfarvede, er en snoning i selve strikken, 2 km flet over 12-12 og igen 2 km ialt 28 masker. möbiusbåndet egner sig ikke så godt til pandebånd, men om halsen er det perfekt.
    Jeg har ikke helt besluttet, hvad der sker med opskrifterne endnu.

    SvarSlet

Jeg håber du har nydt indlægget. 1000 tak for din kommentar.