mandag den 16. april 2012

sok - o - meter fra cm til sko nr fra sko nr til alder - en strømpe jungel


Tak for alle de rigtig gode svar, og nu for at være lidt mere tydelig. Min nysgerrighed gik på, at få så mange som muligt til at skrive, hvilken mål deres børns fødder har i cm når de er 2 år, 4 år, 6 år og 8 år. og også gerne den tilhørende sko str. Til opskriften, får man mulighed for selv at tilpasse sokkerne, men det er nu meget godt at have strikket nogen op, i nogle af de hyppigste str, hvor der er mål og garnvægt på. ;-)  disse 3 sokker her er i US børne standard, og hold nu op hvor jeg synes en str 2 år er lille.  Men da også bare så nuttet.  Men Majers datter vil præcis kunne passe den blå der er str 4 år (19 cm).

Tak til Greendesign for det dejlige link til den tyske side med sok-o-meteret  der omdanner cm til skostr. Den side kommer jeg i den grad til at bruge i fremtiden. og til Severi for denne fantastiske side, der omdanner str til alder... så er vi rullende - spændende at se om det kommer til at passe med flertallet her på bloggen - Her strikkes nemlig til flertallet. ;-)

Og nu endnu et spg om sokker til børn. Mønster på fødderne, altså ikke under foden, men mønster der går hele vejen ned... Personligt, synes jeg det er træls med mønster på sokkerne, hvis jeg skal ud og gå en lang tur, men ikke hvis jeg bare har en dag på job. Derfor tænker jeg, børn de bevæger sig en del mere end jeg gør, mon de også synes sådan en uldsok med mønster klør, når man sveder på sine fødder??? 
Så med eller uden mønster???

2 kommentarer:

 1. Velbekomme - det glæder mig at du kan bruge det.

  Sokker til børn skal helt klart være uden mønster på foden. Mange børn er hysteriske med at noget folder eller maser eller trykker på foden inde i skoen. Jeg må også indrømme at jeg også selv foretrækker glatstrikket fod....
  Og husk endelig at tåen skal afslutes helt uden "klumper". Dvs det er vigtigt at hæfte klumpfrit og hvis man laver den slags tå, hvor man ender med en "flad side"' (typisk halvdelen af maskerne tilbage) så skal maskerne sys sammen med kitcherner stich - endelig ikke strikke sammen, da det danner en klump.
  :-) Britt

  SvarSlet
 2. Min datter tester gerne de blå strømper ;-D
  Du kan tilsyneladende slet ikke regne med min 4-årig datters fodlængde på 19 cm, for iflg netbabys skema om alder / skostr, skulle hun være 6 år for at bruge str 30 i de gummistøvler jeg lige har købt... Men sådan er børn jo så forskellige...
  Gid jeg kunne vejlede dig angående mønster på strøpefod... Har det lidt sådan, at hvis der skal være mønster på, skal det gå ned over oversiden af fod, for hvordan skal man ellers kunne se det? Men jeg ved faktisk ikke hvad mine børn ville sige til mønstre i skoene, for en gennemgang af mine egne strømper til mine børn, har jeg faktisk altid strikket fod glat (strikker mest i printet garn eller egne striber).
  Fortsat god arbejdslyst og giver dig ret i at strømpestrik ikke altid bare lige er sådan at gå til. Synes også det er en jungle at bevæge sig rundt i.... Men det giver jo plads til nye udfordringer ;-)

  SvarSlet

Jeg håber du har nydt indlægget. 1000 tak for din kommentar.