søndag den 15. april 2012

Weekend strik


Hen over weekenden har jeg leget lidt med forskellige sokkemodeller. Det med størrelserne er mig en gåde... Derfor vil det være en stor hjælp, hvis alle I der ude med børn ville skrive målene på jeres børns fødder. På denne måde. 2 år = XX cm målt fra hæl til tå (hele fodens længde). Jeg bruger Arwetta Classic fra Filcolana til mine sokker. Garnet er superwash 80% merino og 20% nylon, dette gør det super anvendeligt til børnetøj og sokker. 


Nanna har været så sød at sende mig de nye farver 227 varm pink/orange blanding og 278 hvid/violet blanding. Er klart 2 af mine favoritter.  Der er kommet mange nye farver, i flere af Filcolanas garner, og jeg vil vise dem her på bloggen, efterhånden som jeg bruger dem.


Ja og så er der jo kommet et helt nyt garn fra Filcolana, nemlig Cinnia 100% merino uld, den løber 150 m på 50 g, vejledende pinde er 3½ - 4. Jeg er ved at strikke en drengemodel på p 4. Lækkert garn. det egner sig i den grad til snoninger. Garnet er spundet så det er rundt, super elastisk, og så splitter det ikke.  Et garn du skal glæde dig til at få i hænderne til efteråret.

5 kommentarer:

 1. Vil gerne hjælpe dig med mål på fødder, selvom jeg ikke forstår, hvorfor du vil have år på de forskellige str. som der også er en anden, der pointeret. Sko str er meget nemmere at arbejde med!
  4 år = 19 cm
  Det svarer vel til en 5-6 år for hun bruger str 116-122 i tøj str. Derfor er det meget nemmere at gå udfra sko str, men der er du jo ligesom også nødt til at vide hvor mange cm en str 30 svarer til....
  Pyh det er ikke nemt.... ;-) Pøj pøj med det ;-)

  SvarSlet
 2. Alder kan ikke bruges til så meget med børnesokker - de har vidt forskellig størrelse fødder. Brug skostørrelse i stedet for.
  Hvis du gerne vil have sko-str omsat til cm så kig på min blog. I venstre side-bar skal du trykke på sock-o-meter linket.

  SvarSlet
 3. Enig med Britt - det er føddernes størrelse og ikke barnets alder der er vigtig her - det er nemlig individuelt

  Glæder mig til at følge dine designs til Cinnia - skal farve på det - tror det kan blive flot

  SvarSlet
 4. Jep, boerns foedder kommer i alle mulige stoerrelser :-) Men for os, der ikke lige kan huske bare saadan cirka hvordan skostoerrelse haenger sammen med alder, er der en oversigt her: http://www.babyklar.dk/artikler/skostoerrelser%20til%20boern.htm. Paa pinden har en tabel med maal for de forskellige stoerrelser, meget brugbart IMHO.

  SvarSlet
 5. Hej Charlotte. I denne uge har Aldi tilbud på strømpegarn--- 4 ngl for 40 kr incl mønster og strikkepinde. Det er egntlig ligegyldigt MEN på opskriften er der mål på sokker fra str. 20 - 47 både hvor mange masker, hvor lang hvor lang mellem tå og hæl osv osv. Jeg har købt noget garn bare for at få den og klippet den ud og lagt den i min lille æske med saks, og diverse strikkegadget og den er uundværlig, når man skal strikke sokker. Børns fødder er ikke delt op i alder men i str ligesom voksne fødder. Min søn der i dag bruger str 47 i sko brugte som 1 år gammel str 20, men mit lille nye barnebarn på snart 3 mdr bruger allerede str 19-- hvordan skal det så ende--- men du kan måske bruge mit råd.

  SvarSlet

Jeg håber du har nydt indlægget. 1000 tak for din kommentar.