tirsdag den 1. januar 2013

Sokker - tanker og evaluering og nu et ben

Det er fedt at så mange af jer har budt ind med kommentarer til mine sokkeindlæg. Det kommer helt sikkert rigtigmange til gode. Jeg synes vores erfaringsudvekslinger er enormt spændende, og meget givende. Så jeg opfordre til at vi fortsætter dialogen.

Jeg er nået op til benet, og da jeg har et kort ben med en meget kraftig læg, betyder det at jeg skal øge med nogle masker, hvad enten jeg skal have lange eller korte sokker. Disse skal være knælange. Jeg øger midt bag, på hver side af mit lille snomønster, på de første 8 cm øgede jeg med 2 masker, og nu skal jeg øge med 2 masker på hver 4 cm. Jeg øger med i alt 14 masker, hvilket er 8 cm.

Mit mønster er en snoning, der åbner sig efter hver 3. Snoning, og har et lille hulmønster i sig, hvor efter den samler sig og snor igen. Det er en god ide, med et mønster, når man vil skjule sine udtagninger.

6 kommentarer:

 1. Ja, det bedste er at dele og blive klogere.

  Mit bedste tip, den denne del af processen kommer her:
  Når jeg strikker (opskriftsløse) sokker, så strikker jeg altid fra tåen og op - og oftest to på en gang. Jeg elsker, at man kan udnytte garnet til sidste...øh, dråbe..tråd ;)
  Jeg tager ikke ud, men skifter til en større pind, efterhånden som der er brug for mere vidde. Og det er jo nemt, da man kan prøve en toe-up strømpe undervejs.
  Vil man helst strikke hæl og tå 'på gammeldags, så kan man evt lave et midlertidigt opslag ved anklen, strikke foden på vanlig vis. Siden sætte ankelmaskerne på pind og strikke skaft til man løber tør for garn - eller benlængde.

  Godt nytår :)

  SvarSlet
 2. Herligt med sokke-nørderi, Charlotte!
  Og rigtigt godt nytår!

  SvarSlet
 3. Hej charlotte
  Det ser sørme godt ud,har ikke selv prøvet at strikke sokker fra tåen, så nu tror jeg at jeg skal prøve at udforske den kunst.
  Doris

  SvarSlet
 4. Det er faktisk meget sjovt at strikke dem den vej. Tåen kan drille lidt. Klø på Doris

  SvarSlet

Jeg håber du har nydt indlægget. 1000 tak for din kommentar.