onsdag den 28. januar 2015

Smagsprøve på min næste bog - En drøm om Grønland


Jeg har et særligt barndomsminde, der er ved at blive omdannet til en Strikkebog. Som barn boede min familie og jeg i en kort periode i Grønland i Qasigiannguit, der ligger på vestkysten i Discobugten. Mens vi boede der gik jeg i 2. klasse, og fik en fantastisk veninde, vi har ikke hold kontakten og hendes navn har jeg glemt. Men vores lege på fjeldet og ved havnen husker jeg.

I meget lang tid legede jeg med tanken om at bogen skulle bygges op omkring Grønlænderdragten, da jeg altid har været meget fascineret af den smukke dragt. Jeg har fundet på at strikke Kamikalike sokker,  dem udvikler jeg stadig på. Jeg har min "perlekrave" i form af Nordic Light og en masse andre ting som du kan finde under etiket En drøm om Grønland - Det bliver bare for søgt... Så jeg sadler om. Jeg holder fast i at tolke på Grønlænderdragten, dette bliver ét tema i bogen, dernæst leger jeg med Nordlys, fjeldet og bygden Qasigiannguit. 

Fingerhandskerne høre til Fjeldet... De er inspireret af en leg min veninde og jeg havde, der handlede om at fange små fugle og samle sølv og guld (granit med glimmer i)

Short in English
I am working on a new book, themed around a childhood memory abut my time in Greenland as a child. The book is worked around 4 thems The traditional Eskimo costume Northern Light, mountains and the village Qasigiannguit.
the gloves above is inspired by a game a friend and I had... Bird in a cage, and gold digger... A game we played in the mountains. 

6 kommentarer:

 1. Det lyder spændende. Den glæder jeg mig til at se.

  SvarSlet
 2. Jeg har altid været aldeles begejstret for navnet på dine "Kamikalike" :) Nu glæder jeg mig meget til at se bogen, og hvad du finder på. Og mon "Northern Light" bliver under klædedragts-temaet eller ryger den over under nordlys? Spændende :)

  SvarSlet
 3. Smukke handsker, lige passende til en god tur langs vandet :-). Spændende planer du har med bogen.

  SvarSlet
 4. lyder meget interessant. og SÅ fik jeg endelig mit garn, tusind tak! og hvor er det lækker, jeg glæder mig til at strikke af det.
  kh.fra Island
  Frida

  SvarSlet
 5. Det bliver spændende at se din bog, og hvor handskerne smukke.

  SvarSlet
 6. Great article, Thanks for your great information, the content is quiet interesting. I will be waiting for your next post.

  SvarSlet

Jeg håber du har nydt indlægget. 1000 tak for din kommentar.