tirsdag den 11. januar 2011

Mønstret bluse - indtagning til raglan

Jeg er ikke helt tilfreds med de 3 masker jeg har lavet mellem mine raglan indtagninger ved ærmet. Jeg tror at 5 eller 6 masker måske ville give en mere rolig indtagning, 2 hvid, 1 farvet, 2 hvid - eller 2 hvid, 2 farvet, 2hvid. Det må jeg lige prøve på str small og large. Det kan også bare være at det er fint nok, mønsteret bliver jo ædt op ved indtagnings kanst maskerne.

Under alle omstændigheder, skal jeg lige tegne mønsteret ind, så det kommer til at passe lidt bedere over bryst og ærme. godt nok kan det ikke komme til at passe helt perfekt, men det kan blive mere fint.

Small strikkes i ren Arwetta classic fra Filcolana i følgende farver 510 mørk blå ikke solid, og solid chock orange 252 en farve kombi som jeg er ret vild med.

Jeg mangler ca. 3 indtagnings om altså 6 omg i alt, før end jeg skal til at strikke på min kæmpehals. Derefter skal picot kanten sys op, der skal væves garn ind, sammensyning under ærmet, vask og blok... Og ja, så er trøjen faktisk færdig.

Jeg skal nu til at beregne hvor meget garn der kommer til at gå til str. small, se om der er garn nok, eller om der skal bestilles mere hjem...

3 kommentarer:

 1. Den bliver super super flot. Og det ser da rigtig fint ud med dine 3 masker mellem indtagningerne.

  Hvis det er meningen at der skal blive en opskrift ud af det, så synes jeg du skal overveje at tilpasse maskeantal, så du kan lave mønsteret symmetrisk på hver side af raglanen. Det giver et forstyrret og lidt "ufærdigt" indtryk at der ikke er symmetri. Og tit er det de små detaljer der betyder noget!

  Men ellers er den bare rigtig lækker. Glæder mig til at se den færdig.

  SvarSlet
 2. Lige præcis. Der mangler finish... Det gælder både begyndelsen af ærmet, indtagningerne og halsrøret... Så glæder mig enormt til at strikke str small, og se et mere færdigt resultat.... Inden opskriften skrives. Men må indrømme at jeg elsker at lege mig frem til resultatet på denne måde, hvor opskriften først rigtigt bliver skrevet i bluse nr 2. :-)

  SvarSlet
 3. Ahaaa.... så det er det der er din fremgangsmåde: få ide, tegne skitse, gribe pinde og så igang.
  Jeg er lige omvendt (kommer nok af at jeg er uddannet ingeniør): få ide, tegne skitse, regne, regne, regne, regne og så strikke, når jeg er helt sikker på beregningerne. Men det er jo selvfølgelig spildt (regne-)arbejde, når det så viser sig at det ikke ser så godt ud i virkeligheden, som i mit hovede!!! ;o)

  SvarSlet

Jeg håber du har nydt indlægget. 1000 tak for din kommentar.